Заместник-министърът на правосъдието проведе среща с делегация от Виетнам

  • 30 септември 2019 14:26

  • 182
  • 0
Заместник-министърът на правосъдието проведе среща с делегация от Виетнам
© Министерство на правосъдието

България високо цени доброто сътрудничество с Виетнам в правната област, включително в борбата с престъпността. Това заяви заместник-министърът на правосъдието Евгени Стоянов по време на срещата си със заместник-министъра на правосъдието на Виетнам Данг Хоанг Оан, съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Тя е на чело на делегация, която е на посещение в страната ни.

В разговорите днес в Министерството на правосъдието участие взеха още заместник-министърът на обществената сигурност г-н Лъонг Там Куанг, г-н То Ан Зунг, заместник-министър на външните работи и г-н Нгуен Чи Туе, заместник-председател на Върховен народен съд на Виетнам.

Заместник-министър Стоянов изтъкна доброто ниво на предоставяното от виетнамската страна съдействие по изпратените от българска страна молби за екстрадиция и за трансфер на осъдени лица. „Във всеки един от възникналите случаи виетнамските власти са реагирали своевременно и на изключително високо професионално ниво“, каза Стоянов. Той акцентира и върху действащия договор за правна помощ по граждански, семейни и наказателни дела, който до този момент обслужва в пълен обем правното сътрудничество и правната помощ между съдебните органи на двете държави.

Г-жа Оан информира, че в момента във Виетнам тече реформа в съдебната система, усъвършенстване на наказателния и гражданските кодекси и подобряване институтите на нотариусите и частните съдебни изпълнители. В тази връзка тя изрази надежда за обмен на опит с България в тези сфери.

От своя страна заместник-министър Стоянов заяви, че Виетнам можа да разчита на страната ни и занапред в процеса по обмен на добри практики в области от взаимен интерес.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
182 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини