Почернени родители подкрепиха сем. Министерски и обявиха: Готови сме на протести, за да се променят законите

  • 22 януари 2020 11:30

  • 3514
  • 1
© Булфото (архив)

Почернени семейства, загубили децата си, дойдоха в съда, за да подкрепят Ваня и Георги Министерски, предаде репортер на Novini.bg.

Припомняме, днес състав на Софийски градски съд даде ход на делото срещу Викторио Александров, който е обвинен в убийството на приятелката си Дарина Министерска и едногодишното им дете - Никол. Жестокото двойно убийство беше извършено в края на 2018 година. Тогава, според разследващите, Викторио първо е застрелял Дарина в семейното им жилище в столичния квартал "Надежда", след което е избягал от апартамента с детето си, отвлякъл е такси, убил е малката Никол и е направил неуспешен опит за самоубийство. По време на разпоредителното дело, което се проведе в началото на декември м.г., на излизане на съдебната зала Александров се закани на родителите на убитата Дарина Министерска с думите: "Идвам, идвам".

Тръгна делото срещу Викторио, обвинен за убийството на приятелката си Дарина и детето им

Сред присъстващите в съда бе бабата на зверски убитата 7-годишна Кристин от Сотиря. "Настоявам за доживотен затвор. Такива убийци трябва да седят зад решетките до края на живота си. Трябва да има промени в закона", заяви Милка Георгиева.

Бащата на убитата Андреа: Много ми е тежко, премиерът ми обеща промяна на закона

"Тук съм, за да ги подкрепя", разкри от своя страна бащата на убитата във Велико Търново Вероника Здравкова. "Законите не са направени добре. На практика невинните нямат никаква подкрепа. Аз станах едно семейство с тези хора. Не се ли подкрепяме ние - няма кой друг да ни подкрепи. Нито действащият закон, защото той е в полза на виновните, а невинните са винаги на заден план, нито управляващите, които могат да променят законите, за да почнат да работят в позла на невинните. Ние започнахме кампания за промени в законите. Свързали сме с други потърпевши като нас. Изградихме 11 точки. След случая в Сотиря направихме един протест и в парламента мина една точка - за самопризнанието. Точката за обезщетенията също е много важна. В затвора всеки затворник работи и получава заплата, но ние не можем да получим обезщетения, ако заплатата е минимална. Ние настояваме щом тези хора работят, получават заплата и им се намаляват присъдите, така и ние да можем да получаваме обезщетения. Аз не съм получил абсолютно никакво обезщетение за убийството на дъщеря ми. Той е осъден на 200 000 лева. Знам, че няма да получим тези пари, но искам да се надявам, че и ние нещо ще получим от тази държава. Готови сме и на нови протести", обяви Трайчо Трайков.

Филип Епитропов
3514 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.01.22 | 15:46

1

До всички напуснали България : не се връщайте никога , в България е за мазохисти.

Добави коментар

Водещи новини