Вижте как Нено Димов прекара нощта в ареста

NOVINI.BG научи подробности как е преминала нощта в ареста за единствения задържан в демократичната ни история действащ министър.

Припомняме ви, че вчера Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе, министър на околната среда и водите бе задържан за 24 часа.

 

Министър Нено Димов е задържан за 24 часа

 

Той е прекарал нощта сам в килия в Трето районно в София, а тази сутрин е получил за закуска кроасан и чаша вода.

Днес приключва 24-часовият срок за задържане на Димов и по-късно се очаква да стане ясно какви обвинения точно ще му бъдат повдигнати.

 

Прокуратурата потвърди за разпита на Нено Димов

 

NOVINI.BG  припомня как се стигна до ареста на екоминистъра:

Вчера, 09.01.2020 г. главният прокурор Иван Гешев беше на място в гр. Перник с оглед координация на провеждащи се действия по разследването по образувано досъдебно производство под надзора на Специализираната прокуратура по повод водната криза в града. А следователи от Следствения отдел на Специализирана прокуратура, съвместно с органите на ДАНС, КПКОНПИ и МВР извършиха действия по разследването-претърсвания и изземвания в Областна администрация – Перник, ВиК – град Перник и Министерство на околната среда и водите.

Събрани бяха доказателства за извършени престъпления от длъжностни лица, довели до проблемите с водоснабдяването в град Перник.

Вчера главният прокурор Иван Гешев се срещна и с кмета на Перник Станислав Владимиров в продължение на проведената на 22.11.2019 г. среща, във връзка с подаден от него сигнал за водната криза, причинена от експлоатацията на язовир „Студена“.

Припомняме ви, че на 27.12.2019 г. по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев разследванията на водната криза в Перник и причините, довели до нея, бяха взети на специален надзор, който се извърши лично от прокурор от Отдел „Специализиран“ във Върховната касационна прокуратура.

Бяха извършени действия от ДАНС и ГД “НП“ във връзка с разпоредена от главния прокурор на Република България проверка за спазване на Закона за управление на отпадъците и на Закона за опазване на околната среда от притежателите на отпадъци на територията на страната. Проверката беше възложена на министъра на вътрешните работи и на председателя на ДАНС на 6 януари 2020 г.

Вчера в Националното следствие  за по няколко часа на разпит бяха и бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и директорът на ВиК- Перник Иван Витанов. Извършен бе обиск и в дома на бившия  кмет на града Вера Церовска. Тримата към момента са само свидетели.

 

Прокуристът на ВиК – Перник и Ирена Соколова си тръгнаха от НСлС след разпитите

 


 

Коментари

 1. 2020.01.12 | 03:31

  неспособен и да краде, както трябва. Цялото правителство(а) е от тоя сорт. И не го правете невинно детенце, първолаче, то душичката доверчиво подписвала. Не била негова отговорността, а на експертите. Ба си наглостта. Защо си министър тогава, бе?!!!

 2. 2020.01.11 | 19:42

  цирк за рред овцете , псевдо-еврогейчетата , дето си кръщават децата с американски имена, гилербаджийчетата, арартаментни мишки

 3. 2020.01.10 | 13:18

  И като си си изцвъкал тука за надника поолекна ли ти,.И.Д.И.О.Т под наем при Кире контрабандата?

 4. 2020.01.10 | 11:42

  Ненко - затвор и оставка!

 5. 2020.01.10 | 10:29

  на Тиквата.НЯМА ДА ИМА ОСЪДЕН НА 1000%. Всичко ще отшуми ,както стана и със обира на КТБ.

 6. 2020.01.10 | 10:27

  зАЩО ДА Е ПЪРВИ ,гЕРБ НАПРАВИ ТЕАТЪР И С МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО мОСКОВ ,ТАКА ЧЕ ИМАТ ОПИТ В ТЕЗИ ЦЕНКИ НА ПОКАЗ НА ПРОСТОЛЮДИЕТО

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет