ПП АБВ внесе сигнал до прокуратурата за действията на Нено Димов

09 януари 2020 14:45

ПП АБВ внесе сигнал до прокуратурата за действията на Нено Димов
© ПП АБВ
1500 2

ПП АБВ внесе сигнал до прокуратурата за действията на министъра на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе. Документът посочва „престъпна небрежност“ и се основава на месечните доклади на ресорния министър до Министерски съвет, които регулярно дават информация за състоянието на водите и водните басейни в цялата страна. Това съобщиха от пресцентъра на АБВ.

Документите ясно показват, че министърът е бил съвършено наясно с критичната ситуация с водата в Перник месеци назад. Независимо от това обаче мерки от никакъв характер не са били предприети.

Нено Димов беше отведен за разпит в спецпрокуратурата

Конкретно за язовир „Студена“ във въпросната справка за септември месец се посочва, че „всички язовири за питейно-битово водоснабдяване в края на месец септември са с обеми, достатъчни за обезпечаване нуждите на водоползвателите“, водоемът тогава е пълен на 32.5%. В документа за октомври единствено е посочено, че язовир „Студена“ е пълен на 24.6%, няма конкретни предприето мерки от страна на ведомството.

Първите доклади с отрицателен уклон за състоянието на язовир „Студена“ се появяват изведнъж през ноември, когато се въвежда и воден режим за питейно-битово водоснабдяване на град Перник и населени места в района. Тогава съоръжението е пълно на 17.9%.

Радина Лазарова
1500 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Отвратен

2020.01.09 | 15:19

1

Управляващото мнозинство ГЕРБ+ Патриоти - комплект (от МС и НС) - всички трябва да понесат наказателна и финасова отговорност за тормоза над нас българите!

2020.01.09 | 15:40

2

Idi da pohapnesh laina na Sposrano 20 pri dokazanite kradci i se uspokoi gnusen, cerven oligofren!

Добави коментар

Водещи новини