Прокуратурата и Асоциацията на банките сключиха Меморандум за сътрудничество

  • 13 ноември 2019 12:56

  • 195
  • 0
Прокуратурата и Асоциацията на банките сключиха Меморандум за сътрудничество
© Прокуратура на РБ

Главният прокурор на Република България Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в и председателят на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България (АББ) Петър Андронов сключиха Меморандум за сътрудничество между Прокуратурата и АББ. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

На подписването присъстваха и Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във, заместник-главен прокурор, и Теодора Петкова, главен изпълнителен директор на Уникредит.

Документът предвижда оперативно сътрудничество между Прокуратурата и Асоциацията за противодействие на заплахите пред банковия сектор и икономиката като цяло, които произтичат от престъпления, свързани с информационните технологии, подправени документи и платежни инструменти.

Сотир Цацаров и Иван Гешев се срещнаха със съветник на президента Тръмп в Белия дом

Предстои да бъде създаден механизъм за бърз обмен на информация и уведомяване на компетентните органи за предполагаеми закононарушения, свързани с банкови дейности. Предвижда се и провеждане на обучения по теми от взаимен интерес.

Необходимостта от по-тясно сътрудничество между Прокуратурата и Асоциацията на банките бе обсъдена по време на срещата между ръководствата на двете институции, проведена през месец септември 2019 г. в Съдебната палата в София.

 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
195 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини