Съдят мъж, опитал да подкупи полицаи с 20 лева

 Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И.В. за извършено от него престъпление по чл. 304а, вр. чл. 304, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

Около 19:10 ч. на 06.08.2019 г., по ул. „Георги Димитров“ в с. Липница, община Мизия, се движел лек автомобил „Фолксваген“, с чуждестранен регистрационен номер, без включени светлини. Колата била управлявана от В.С., като на задната седалка се возел обвиняемия И.В.

Полицейски инспектори от сектор „Охранителна полиция“ в участък Мизия към РУ гр. Оряхово спрели автомобила за проверка. Водачът С. представил документи на превозното средство и обяснил, че забравил портмонето с личните документи в с. Баница. Служителите на реда извършили справка, в резултат на която установили самоличността му. Било му обяснено, че ще му бъде съставен акт за управление на МПС без включени светлини, а на пътника ще бъде наложена глоба, заради пътуване без поставен обезопасителен колан.

В.С. и И.В. отишли до патрулния автомобил за съставяне на акт за установяване на административно нарушение на единия и фиш за наложена глоба на другия, за извършените от тях нарушения на Закона за движение по пътищата.

На обвиняемия В. бил връчен изготвения фиш, който той прочел, подписал и след това го скъсал и изхвърлил. В следващия момент, след като се отбил за кратко до колата, с която пътувал, мъжът се върнал до патрулния автомобил и хвърлил през прозореца две банкноти от по десет лева. Към полицейските инспектори той се обърнал с думите: „Ето да се почерпите, момчета, че не ни написахте големи актове“.

И.В. бил веднага задържан, а на място пристигнала група от оперативна дежурна част.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съда, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

 

Коментари

  1. 2019.12.09 | 18:52

    20 лв,в днешно време,пари ли са? Тоя е бил баси оптимиста,та направо клоун.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет