Грузинец опита да подкупи инспектор край Русе

  • 01 ноември 2019 12:40

  • 759
  • 0
Грузинец опита да подкупи инспектор край Русе
© Булфото (архив)

В Първо РУ е образувано досъдебно производство по сигнал от служители на русенското ТОЛ-управление, за опит от страна на водач да ги подкупи. Това съобщиха от ОДМВР-Русе.

Вчера, 31.10.2019 г., около 13:25 часа в дежурната част на Първо РУ е получен сигнал от инспектор в сектор "Контрол и правоприлагане" към Национално ТОЛ управление - гр. Русе, при агенция "Пътна инфраструктура", че водач е предложил подкуп на служител, след като е бил спрян за проверка по главния път Русе – Разград, в района на кв. ДЗС. На посоченото място е изпратен полицейски екип от Първо РУ. Служителите на реда са установили там трима инспектори от ТОЛ-управлението, както и 42-годишен водач от Грузия.

Изяснено било, че единият от инспекторите е спрял чужденеца за служебна проверка, след като от камерата им е подаден снимков материал за автомобил с чужд регистрационен номер, движещ се по пътя от републиканската пътна мрежа, без заплатена пътна такса - категория К3.

Били му обяснили на разбираем за него руски език, че е извършил нарушение и дължи компенсаторна такса в размер на 70 лева, като са му посочили и начините за плащане. 42-годишният отишъл до автомобила си, а след това се върнал при служебната кола на ТОЛ-управлението, отворил задната лява врата и подал на намиращия се там инспектор паспорта си, който не му е бил изрично поискан.

При отварянето на документа служителят установил вътре поставени 3 банкноти от по 10 лв.

Сигналът за случая е документиран в Първо РУ, започнато е досъдебно производство за престъпление по чл. 304 от НК, уведомена е прокуратурата. Водачът е бил задържан в полицията.       

Радина Лазарова
759 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини