Съдят грък, дал подкуп на пътни полицаи

13 януари 2020 16:46

Съдят грък, дал подкуп на пътни полицаи
© Булфото (архив)
724 2

Окръжна прокуратура – Благоевград е приключила бързо досъдебно производство и е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Г.И. за извършено от него престъпление по чл. 304а, пр. 1, вр. чл. 304, ал. 1, пр. 1 от НК.

Около 08:30 ч. на 03.01.2020 г., в района на новата автогара в гр. Сандански, дежурен автопатрул спрял микробус „Мерцедес“ с гръцки регистрационен номер. Идвайки от ул. ,,Свобода‘‘ към ул. ,,Тодор Каблешков‘‘, МПС преминало на червен сигнал на регулирано със светофарна уредба кръстовище. Единият от полицаите отишъл при водача – Г.И., представил се и проверил документите му. Разбирайки, че е чужд гражданин на гръцки език му обяснил за констатирано нарушение на правилата за движение. Било му разпоредено да остане в превозното средство и да последва полицейския автомобил до сградата на РУ на МВР гр. Сандански, където да му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение.

Шофьор "бутна" 25 лв. на пътни полицаи

Вместо да изпълни това, чуждият гражданин наближил патрулиращия автомобил и почукал по стъклото на прозореца, след което отворил вратата от страната на шофьора и хвърлил две банкноти по петдесет евро. Веднага за случилото се било докладвано по радиостанцията в полицейското управление, а на И. били поставени белезници.

Шофьор без книжка се опита да подкупи катаджии

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Филип Епитропов
724 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Читател

2020.01.14 | 07:36

2

Това е ФАРС! Жалко за човека,

Стефан Евлогиев

2020.01.13 | 21:45

1

Много черен този грън от снимката

Добави коментар

Водещи новини