Панов на изслушването на Гешев: Днешният избор е ключов за бъдещето на страната ни

Днешният избор е ключов за бъдещето на страната ни като правова държава. Това заяви председателят на ВКС Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет по време на изслушването на кандидата за главен прокурор Иван Гешев пред Пленума на ВСС.

"Ще започна за авторитарно-тоталитарният модел на прокуратурата. Неглижирането на необходимостта от цялостната промяна и устройство на прокуратурата от страна политическата класа, доведе до поредния избор на главен прокурор, който през следващите 7 години ще разполага с неограничена власт", каза още председателят на ВКС.

Панов припомни, че съществената роля законодателят е разпоредил на държавния глава.

"Липсата на състезателност в тази процедура ни лиши от възможността да се запознаем с концептуалната визия за развитието на прокуратурата и на други кандидати", допълни Панов.

По думите му на фона на единодушното решение на Прокурорската колегия, още по-смущаващи са идентичните становища на различни структури на прокуратурите в цялата страна. Според него подкрепата от цялата страна е изглеждала като добре координирана ПР, а не спонтанен акт.

"Кой и как предложи на членовете на Прокурорска колегия на ВСС Гешев за кандидат за главен прокурор. По какви критерии е преценено, че той е най-достойният професионалист", попита председателят на ВКС.

"Моят фаворит е опитът за държавен преврат“, допълни още Панов като каза, че според него кандидатът има нисък праг на търпимост към критиките към него.

"Не е изложена мотивация дали е обсъждана информация относно качествените резултати, постигнати в практическата му дейност", завърши Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет.

Коментари

 1. 2019.10.25 | 09:12

  Абе, Zv. трябва да се извиниш, че ти мирише устата на л...а, разбра ли невежество такова?

 2. 2019.10.25 | 08:47

  Господин панов Той е кандидатура на Пеевски и ББ за резултатите КТБ.

 3. 2019.10.24 | 19:54

  Цървул

 4. 2019.10.24 | 18:55

  А бе господин Никой, ти ли ще говориш за пиар и преврат, дето си постановяваш каквото си искаш и упражняваш натиск над съд и съдии? Кой си ти бе?.? Нали получаваш заплата от моите данъци? Да не реши, че си богупомазан? Или вечен? Такива няма и ти си пътник. Извинявам се, но мирише на вторични суровини от тоя.

  1. 2019.10.24 | 19:34

   Я се научи да пишеш първо, пък тогава давай интервюта... И си измисли име, ако нямаш...

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет