Приключи изслушването на Иван Гешев във ВСС, София продължава да е блокирана

Продължават протестите срещу и в подкрепа на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор.

Ключовото кръстовище "Орлов мост" все още е блокирано от недоволните от издигането на кандидатурата на Гешев. Протестиращите не допускат преминаването на пътни превозни средства, с изключение на линейки. "Нашето дело е право, ние ще победим”, гласи плакат, поставен на една от опънатите на мястото шатри. Полицейското присъствие в района продължава да е засилено. Броят на протестиращите остава същият, какъвто беше и по-рано през деня.

Протестиращите в подкрепа на кандидатурата на Гешев започнаха да намаляват, но ул. "Екзарх Йосиф" остава блокирана. Полицейското присъствие в района също е засилено. В рамките на протеста подкрепящите Гешев направиха заявка, че ще останат до избора на главен прокурор.

Междувременно приключи изслушването на Иван Гешев във ВСС и висшите магистрати излязоха в почивка. На въпрос от председателя на ВКС Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет как определя кои медии са обективни или не, Гешев отговори, че преценява според това кои пишат верни неща и кои неверни. На следващия му въпрос как ще изрази благодарността си към главния прокурор за помощта и подкрепата, която му е оказал, Иван Гешев заяви, че той е номинация на цялата прокурорска колегия и благодари на всички тях за даденото му доверие.

"Не ми е известно да ме подкрепят политико-олигархични кръгове", отговори за финал Иван Гешев на въпрос. "Не познавам олигарси и не бих допуснал да има "чадър" над когото и да било. Не нарушавам българските закони и Конституция, когато говоря пред медиите в лично качество, а не като прокурор или административен ръководител. Не нарушавам никакви правила при такива случаи", категоричен бе Гешев.

Така приключи шестият етап от процедурата за избор на главен прокурор. След почивката предстои присъстващите на заседанието да изразят становища по кандидатурата на Иван Гешев и да проведат гласуване. Иван Гешев трябва да получи минимум 17 гласа, за да бъде избран за нов главен прокурор.

Коментари

 1. 2019.10.24 | 19:25

  Сега ще видите кон боб ял ли е

 2. 2019.10.24 | 18:59

  СМИ - покажете ни Съдебни решения на тази Г-жа Дишева, за да видим професионализма на тази самозабравила се комплексарка.Дребнаво и унизително поведение на човек, недостоен за ВСС.А Панов прилича на Гьоринг в известната карикатура, излязла като пощенска марка по повод Лайпцигския процес.

 3. 2019.10.24 | 18:08

  teq pa kvo se zanimavat t s tupotii da dumnat 3 rivotrila i da legat da spat jivota e kratak nema smisal ot nervi pritesnenie i adrenalin

  1. 2019.10.24 | 18:10

   i po Edna doma6naa rakiika da ome6attt che nema kak stiga nervi site 4ervei 4e ni qdat jiveite spokoino obi4aite se pravete lubov pomagaite na Blijnia

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет