Правителството обезпечи ресурсно възложените нови функции на Министерството на правосъдието

  • 12 февруари 2020 14:04

  • 268
  • 0
Правителството обезпечи ресурсно възложените нови функции на Министерството на правосъдието
© Novini.bg

Със Закона за признаване, изпълнение и изпращане на съдебни актове за налагане на наказание лишаване от свобода или на мерки, включващи лишаване от свобода на Главна дирекция „Охрана“ са възложените нови функции по трансфер на осъдено лице между държавите членки на ЕС, поради което персоналът на Главна дирекция „Охрана“ (ГДО) ще бъде увеличен с 45 души, съобщават от пресслужбата на кабинета.

С цел обезпечаване изпълнението на мерките, заложени в Пътната карта за изпълнението на препоръките относно рамката за несъстоятелност и стабилизация в България, администрацията на Министерство на правосъдието се увеличава с шест души.

Кирилов категоричен: Уронен е престижът на съдебната ни система!

За промените бяха предвидени средства в бюджета на Министерството на правосъдието за 2020 г. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в „Държавен вестник“, като в едномесечен срок министърът на правосъдието и ръководителят на второстепенния разпоредител по бюджета на Министерството на правосъдието трябва да приведат щата на ГДО в съответствие с постановлението.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
268 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини