Внесоха обвинителния акт срещу мъжа, опитал да убие с брадва и нож съсед в Сопот

  • 26 юни 2019 12:09

  • 297
  • 0
Внесоха обвинителния акт срещу мъжа, опитал да убие с брадва и нож съсед в Сопот
© Булфото (архив)

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Г.Н., на 47 г., за това, че на 9.03.2019 г., в гр. Сопот, обл. Пловдив, е направил опит умишлено да умъртви С.Б., на 51 г., като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини – престъпление по чл. 115 вр. с чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Г.Н. и пострадалият С.Б. били съседи в гр. Сопот. Те редовно посещавали едно и също заведение, където след употреба на алкохол се стигало да разправии между двамата. Понякога С.Б., когато имал повече пари, черпел Г.Н. с ракия и цигари. На 5 март 2019 г. двамата отново отишли в заведението, като между тях възникнал скандал и С.Б. ударил с ръка по врата Г.Н. Той паднал на пода и получил нараняване на носа. През следващите дни нямало конфликти между тях.

На 9 март 2019 г. обвиняемият Г.Н.  употребил алкохол в дома си и решил, че трябва да отмъсти на С.Б. за нанесения му удар. Той взел от жилището си малка брадва с дървена дръжка и нож с 16-сантиметрово острие, които скрил в дрехите си. Обвиняемият отишъл в заведението, където вече бил С.Б. Приближил се до него с думите: „Аз казах ли ти“, след което го ударил с брадвата и извикал: „Ще те убия“. От ударите с острието на брадвата С.Б. получил счупвания на черепа и главата му се обляла в кръв, но успял да стане от масата и хванал ръцете на обвиняемия, който отново замахвал към него.

Двамата започнали да се блъскат и дърпат в пространството между масите, като в един момент обвиняемият извадил ножа от дрехите си. Той започнал да замахва към С.Б., като му нанесъл една прободна рана в областта на гръдния кош. Пострадалият загубил равновесие и паднал на пода. Обвиняемият Г.Н. се навел над пострадалия и му нанесъл още една прободна рана в лявата гръдна половина. С.Б. успял да се изправи на крака, като ножът останал забит в гърдите му. Той го извадил от тялото си и го изхвърлил в храстите до заведението. След това двамата продължили да се блъскат и дърпат, като в този момент се намесил управителя на заведението, извикан по телефона. Той предупредил обвиняемия да остави брадвата, което Г.Н. сторил. Преди това никой от останалите присъстващи не направил опит да преустанови инцидента, а в заведението имало няколко клиенти. На място пристигнали полицаи и медицински екип. Пострадалият е бил откаран в болницата, където са му били обработени раните и по-късно е претърпял черепно-мозъчна операция. Според съдебномедицинската експертиза контузията на мозъка е довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Обвиняемият Г.Н. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Филип Епитропов
297 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини