Внесоха обвинителен акт спрямо три жени за просия на ГКПП-Капитан Андреево

  • 13 май 2019 10:50

  • 406
  • 0
Внесоха обвинителен акт спрямо три жени за просия на ГКПП-Капитан Андреево
© Gettyimages

Районна прокуратура-Свиленград внесе в съда обвинителен акт спрямо А.А., на 36 г., М.С., на 34 г., и М.Н., на 59 г., за това, че като пълнолетни и работоспособни лица системно се е занимавала с просия -престъпление на чл.329 ал.2 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че трите обвиняеми в периода от 18.04.2018 г. до 5.02.2019 г., на автомагистрала „Марица“, в района между с. Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, и на ГКПП - Капитан Андреево, всяка една поотделно, като пълнолетни работоспособни лица, системно се занимавали с просия. А.А., М.С. и М.Н. били безработни и изкарвали прехраната си чрез просене на пари и храна от шофьори и пътници на товарни автомобили, чакащи да преминат през ГКПП - Капитан Андреево.

С поведението си обвиняемите създавали затруднения на движението, тъй като деянията им били извършвани на платното на автомагистрала “Марица“, поради което им били съставяни и Актове за установяване на административно нарушение по чл. 55, ал. 1 от Закона за движение по пътищата.

Трите били предупреждавани многократно от служители на МВР с полицейски протоколи да преустановят дейността си, но те продължавали да просят. Предстои Районен съд-Свиленград да насрочи първо заседание по делото.

Novini.bg
406 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини