Решено: Избират нов главен прокурор на 24 октомври

Изборът на нов главен прокурор ще бъде на 24 октомври.

С 21 от 22 гласа ВСС прие предложенията на прокурорската колегия за графика на процедурата.

"Идеята е да се даде максимално дълъг срок за процедурата и да се отговори на големия обществен интерес по темата", заяви Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

Номинации за кандидати ще се правят до 29 юли, а процедурата започва на 15 юли. Номинации имат право да предложат трима членове от прокурорската колегия на ВСС и министърът на правосъдието.

Председателят на Върховния административен съд Георги ЧолаковГеорги Чолаков Георги Чолаков е председател на Върховния административен съд, избран с гласовете на 20 от общо 25 изрази надежда да има избор още при първата процедура, защото така ще има възможност и за приемственост. 

"Избраният срок дава възможност за плавна приемственост между настоящия и бъдещия главен прокурор и гарантира, че ще можем да се справим с процедурата при всички възможно сценарии. Прозрачността няма да бъде нарушена. Аз няма да номинирам никого за нов главен прокурор", коментира решението на плeнума на ВСС правосъдния министър Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет