Задържаният за тероризъм ученик е подготвял атентат, твърди прокуратурата

  • 13 юни 2019 10:19

  • 1771
  • 2
Задържаният за тероризъм ученик е подготвял атентат, твърди прокуратурата
©

Намерени са сериозни комуникации, съдържащи информация, че обвиняемото лице е подготвяло терористичен акт, както и видеоклипове изпращани към вербовчика в тази насока. Намерени са взривни вещества и устройство, по обем и брой, несъпоставими с нито един друг казус от новата история на България.

Това каза в изявления пред медиите от името на Специализираната прокуратура говорителят на институцията Сийка Милева по случая със задържания в Пловдив, във връзка с тероризъм, 16-годишен ученик.

Предстои Апелативният специализиран съд да прецени днес каква мярка за неотклонение да наложи на непълнолетното момче.

Милева отбеляза, че информацията за радикализацията на момчето не е подадена от родителите, но те са оказали огромна помощ на разследващите.

Говорителят на Спецпрокуратурата допълни, че държавното обвинение ще настоява непълнолетният да бъде задържан под стража, за да бъде изолиран в специална среда и с него да работят психолози и психиатри. Причината била, че според прокуратурата продължава да е налице реална опасност за сигурността на огромен брой граждани.

Припомняме, премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г вчера заяви: "Помолих колегите от Отряда за борба с тероризма, с които съм служил, да отидат да ги видят- те казаха, че това са чудовищни, мръсни бомби, които взривяват и убиват много хора, и са няколко пъти по- силни от тези в Сарафово."

Последвайте канала на

Novini.bg
1771 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.06.13 | 10:51

2

Това копеленце да бъде съдено и осъдено.Стига стс това ДЕТЕ достатъчно голям е да знае какво върши

асд

2019.06.13 | 10:29

1

ония дето реват за детенцето ала бала да ги съберат в една стая и да гръмнат бомбата на детенцето. после който оцелее да видим какви ще ги дрънка.

Добави коментар

Водещи новини