Томислав Дончев и Лиляна Павлова комуникирали много трудно с Мирослав Боршош

  • 30 април 2019 12:30

  • 2565
  • 4
© Булфото (архив)

На днешното съдебно заседание в Софийски градски съд по делото срещу бившия директор на НДК Мирослав Боршош бяха разпитани вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, министърът на българското европредседателство Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, изпълнителният директор на НДК Ангел Митев и Деница ЗлатеваДеница Златева Деница Златева е служебен заместник министър-председател по подготовката на българското, предаде репортер на Novini.bg.

Припомняме, срещу Боршош са повдигнати няколко обвинения - за нецелево разходване на средства, умишлена безстопанственост, сключване на неизгодни сделки, длъжностно присвояване и принуда.

По време на разпитите стана ясно, че и Дончев, и Павлова са срещали трудности при комуникацията с подсъдимия Боршош. Основно той не им е предоставял документи, които те са изисквали. "Не се получи екипната работа, с която съм свикнал", обясни Дончев. Вицепремиерът добави, че с Боршош са общували основно чрез писма.

Както Дончев, така и Павлова са били притеснени главно от разходването на средствата за ремонта на НДК. Става въпрос за сумата от 17 млн. лева, която е отпусната целево от Министерски съвет и с нея НДК трябваше да бъде пригоден за нуждите на европредседателството. При проверките се установява, че Боршош не е разходвал правилно средствата. Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена е установила, че от тези 17 млн. лева са налични само 6 млн. по сметка, като единственото плащане е било авансово в размер на 20% за строителя. Павлова е имала забележки и към изпълнението на ремонтните дейности. Наложило се е да създаде Консултативен съвет от архитекти и инженери, които да следят качеството на работата.

По време на съдебното заседание Боршош остана безмълвен, гледайки мобилния си телефон.

На заседанието присъства и настоящият председател на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков. Той заяви пред Novini.bg, че е в съдебна зала, за да подкрепи истината.

На излизане от съдебната зала вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник коментира и организацията на предстоящите евроизбори. "Засега всичко върви по план, а ЦИК полага усилия да има машинно гласуване", заяви той.
 

Филип Епитропов
2565 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Лайнена седесарска сага

2019.04.30 | 16:08

4

В СДС е отпадъкът на обществото.

hfeow

2019.04.30 | 14:51

3

почнаха да се клепат един друг....

ЗНАЕМ СИ ГИ ТЯХ

2019.04.30 | 13:44

2

ЛИЛЯНА И ТОМИСЛАВ СА СТРАШНИ РЕКЕТЬОРИ ...
ДЪРЖАТ ЛОСТОВЕТЕ ЗА ПРОЕКТИТЕ И ИЗНУДВАТ ВСИЧ1КИ МНОГО ДЕЛИКАТНО.
ТОЯ БОРШОШ Е МАЛКА КАПКА В МОРЕТО.

2019.04.30 | 13:07

1

признайте се -всички откраднахте-не по малко по милион ,,,,,,,и ,,,,

Добави коментар

Водещи новини