Каракачанов награди полковник Свилен Александров, съдия във Военно-апелативен съд София

  • 11 април 2019 15:30

  • 437
  • 0
Каракачанов награди полковник Свилен Александров, съдия във Военно-апелативен съд София
© Министерство на отбраната

Министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността награди днес, 11 април, полковник Свилен Александров, съдия във Военно-апелативен съд София, с почетен знак на Министерството на отбраната „Св. Георги“ I-ва степен за офицери.

Отличието се дава за значим принос към дейността на военно-съдебните органи и издигане и утвърждаване на авторитета на Софийския военен съд, и във връзка с неговата 60-годишнина, съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната.

За значим принос в развитието на военно-съдебната система полковник Свилен Александров бе отличен и с предметна награда от началника на отбраната генерал Андрей Боцев. Наградата връчи заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов. На церемонията присъстваха още началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Илия Налбантов, постоянният секретар в Министерството на отбраната Антон Ластарджиев и др.

„За мен е чест да получа тези високи отличия. Благодаря за уважението и оценката за моята работа, които получавам от политическото и от военното ръководство на Министерството на отбраната“, каза полковник Свилен Александров.

Полковник Свилен Александров е един от основателите на Военно-апелативния съд през 1998 г. След десетгодишна служба е избран за председател на Софийския военен съд. На този пост остава в продължение на максимално позволения от закона срок – два мандата. От юли м.г. е съдия във Военно-апелативен съд София. Награждаван е многократно за приноса си за развитието на военното правораздаване. Баща на четири деца.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
437 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини