Провал на разследването спъна делото за жестокото убийство на 94-годишна жена във Видин

  • 01 април 2019 19:16

  • 924
  • 1
Провал на разследването спъна делото за жестокото убийство на 94-годишна жена във Видин
© Булфото (архив)

Един от мъчителите на 94-годишната Емилия Бузова е на път да се отърве с по-лека присъда, заради пропуски в разследването.

С присъда, но не и за причиняването на смъртта на възрастната жена, приключи на втора инстанция процесът срещу обвинения. В мотивите си Софийският апелативен съд отправя изключително остра критика към разследващите за начина, по който са подходили към разследването и който не е позволил да стане ясно кой е извършителят на престъплението, предаде БТВ.

На първа инстанция Петър Петров получи 22 години лишаване от свобода за това, че през октомври 2015 г. проникнал в дома на възрастната жена във Видин и ѝ нанесъл толкова жесток побой, че по-късно тя починала. Петров бил задържан с полицейска мярка за 24 часа и след това освободен поради липса на доказателства. Случаят бе огласен от близки на пострадалата, които призоваха полицията да си свърши работата.

Кадър: БТВ

Магистратите са категорични, че органите на досъдебното производство не са провели адекватно във времето и законосъобразно първоначално разследване, като задържаните още в деня на побоя лица не са били освидетелствани, не са били взети проби от тях, а междувременно не са разпитали и Бузова приживе, макар тя да е била в състояние да говори за случилото се в продължение на поне 5 дни.

Освен това намаляването на присъдата на Петров става причина даа отпадне и гражданският иск. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

Оправданият за побоя на жената от Видин Петър Петров понастоящем е в затвора във Враца. Той е с много други присъди, включително условни, които сега са събрани с дадената му за кражбите от дома на покойната Емилия Бузова. Останалите двама задържани след побоя - мъж и жена, са с неустановен адрес.

Мая Йорданова
924 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българин

2019.04.02 | 00:34

1

Бай мангал

Добави коментар

Водещи новини