Затвор за 64-годишен мъж, убил бившия си зет

Вчера, 11.02.2019 г., съдът се е произнесъл с присъда спрямо А.Д., обвинен от Окръжна прокуратура – Монтана за извършени от него престъпления по чл. 115 и по чл. 339 от Наказателния кодекс – убийство и незаконно притежание на оръжие.

Подсъдимият Д. (на 64 години) живее в с. Крива бара, област Монтана. Мъжът често имал пререкания с бившия си зет – С.Б., чиято къща се намирала в съседство. По повод скандалите им в РУ МВР – Лом и РП-Лом имало сигнали, образувани преписки и досъдебно производство.

На 03.06.2017 г. двамата се срещнали пред дома на подсъдимия, като между тях възникнал спор и последвало сборичкване. Минаващ с автомобила си свидетел сигнализирал за инцидента. В този момент Д. извадил от джоба си пистолет, насочил го към С.Б. и произвел няколко изстрела. Пострадалият мъж паднал, а подсъдимият се обадил на телефон за спешни случаи 112, за да съобщи за случилото се. Изстрелите били чути и от живеещите в съседство хора. На място дошъл кварталният полицай, на когото Д. разказал за случилото се и предал пистолета си.

Междувременно пострадалият С.Б. бил откаран в болницата в гр. Лом, където медицинския екип констатирал смъртта му. Непосредствената причина за фаталния изход е остра вътрешна кръвозагуба, развила се на базата на пронизващото огнестрелно нараняване с разкъсване на белите дробове и сърцето.

Окръжен съд – Монтана е осъдил А.Д. на „Лишаване от свобода“ за срок от петнадесет години за извършеното от него убийство и пет години „Лишаване от свобода“ за незаконно държане на оръжие, като определеното общо наказание е петнадесет години „Лишаване от свобода“.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет