Заклеха се новите конституционни съдии (видео+снимки)

  • 13 ноември 2018 13:07

  • 892
  • 0
Заклеха се новите конституционни съдии (видео+снимки)
© Булфото

Четиримата новоизбрани конституционни съдии се заклеха. Клетвата беше положена в присъствието на председателя на парламента Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, председателя на ВКС Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет и председателя на ВАС Георги ЧолаковГеорги Чолаков Георги Чолаков е председател на Върховния административен съд, избран с гласовете на 20 от общо 25.

Така съставът на Конституционния съд беше попълнен с по един представител от квотата на парламента и президента. Двама са излъчени от съдебната власт.

ВКС и ВАС избраха на съвместно събрание зам.-председателите си Павлина Панова и Надежда Джелепова. Депутатите дадоха вота си за зам.-председателя на Върховния касационен съд Красимир ВлаховКрасимир Влахов Красимир Красимиров Влахов е роден в Плевен. Завършва право в СУ „Св. Климент. Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на издигна кандидатурата на професора по европейско право Атанас Семов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
892 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини