От прокуратурата изнесоха информация за производството на контрабандни цигари у нас (видео)

  • 20 септември 2018 15:27

  • 3362
  • 5
От прокуратурата изнесоха информация за производството на контрабандни цигари у нас (видео)
© Novini.bg

Главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в изнесе информация в Комисията за борба със сивата икономика и контрабанда относно последните акции срещу фабриките за производство на нелегални цигари, предаде репортер на Novini.bg.

,,Ще разделя изложението си на 3 части - технически възможности, на изводи и накрая ще формулирам онова, което ние предлагаме като промени в законодателството.
Фабриката в Карнобат е била оборудвана с два мощни генератора, които са гарантирали непрекъсната работа на фабриката. Те са работити само на електричество, което е било подавано от тези генератори. Трудно е било да се установи, че там се извършва някаква промишлена дейност'', каза Цацаров и добави, че в Тутракан, Горна Оряховица и Сапарева баня са открити всякакви машини за производство, пълнене и опаковане на цигари.

,,Освен на поточни линии, машините са и мобилни, тоест те могат да се местят и са се местили в Испания, Германия, Полша, Гърция. Но за България мога да потвърдя, че машините са изключително модерни, с пълна автономност на производството, с поточни линии'', допълни главният прокурор.

,,Както виждате, става въпрос за сериозен промишлен капацитет и пълна автономност на работата. На фона на това предлагаме да бъдат разгледани някои идеи в законодателството. Първото ни предложение е изпълнителното деяние да бъде разшилено - който произвежда и разпространява стоки без бандерол. На второ място - диференциране на наказателната отговорност, тоест да има по-голяма наказателна отговорност за производство на акцизни стоки без бандерол. На трето място бихме искали терминът продава да се замени с разпространява. Говорим за разпространение под каквато и да е форма. С други думи, да се криминализира производството на такива стоки без бандерол, както и приготовленията за производство'', обясни подробно Цацаров.

,,Трябва да се отчете и нещо друго. Върху основния пазар за производството на машини за производство на цигари липсва всякакъв контрол. Именно тези машини за първопричината. Тук е хубаво да бъде въведен някакъв регистрационен режим за производство, търговия и рециклиране на машини за пряко производство на цигари. Цигарите се правят от тютюн, но в България се правят от машини и трябва да знаете, че има огромен пазар за продажба на такива машини. Ето защо трябва да се наблюдават тези машини, в противен случай всички тези явления и акции, които правим, ще продължат да се повтарят'', завърши главният прокурор.

Новият вътрешен министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, допълни, че изключителна заслуга за положителните акции има центърът на ГДБОП.

,,Резулатите са видими, тенденциите бяха очертани в доклада на главния прокурор. Убеден съм, че ще бъдат дадени лостове за противодействие срещу този тип незаконна дейност'', каза Маринов.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3362 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.09.20 | 16:51

2
ОЧАЛАТИЯ ТЮЛЕН ,КОЙТО Е ПАТЕРИЦА НА ПРЕСТЪПНАТА ШАЙКА И КОЙТО РАЗДЕЛИ С БОКО И ШИШИ ПАРИТЕ ОТ КТБ.
ДО ТОЗИ ОТДОЛУ

2018.09.20 | 20:01

5
НЕ ЗНАМ АЗ ЛИ СЪМ ПРОСТ ИЛИ ТИ?КАТО ТИ ГЛЕДАМ ПРАВОПИСА ,НЕГРАМОТНИК,СИГУРНО ТРЯБВА ДА СИ ТИ.-КРЕГЕН,ИЗГЛЕЖДЯ,ТЛКОВА.ПРОСТА НЕГРАМОТНА ПОДЛОГО.
Уча се !

2018.09.20 | 17:06

3
Ти, креген малоумен, изглеждя си тлкова прост, че не можеш да правиш нищо друго, освен да пишеш тъпизми вместо коментари !
Кочо

2018.09.20 | 17:51

4
Когато хората но Отец Тиквоний ги произвеждаха по гаражи и мазета, и ги внясяхя и изнасяха с тирове и сораби - беше законно,нали!?
Vuzmezdie

2018.09.20 | 16:38

1
Ей Админ, ама писна ми от твойта корекция, два дни ако си буден, то на третия вече си извадил секирата! СЕМ да беше, нямаше да криеш коментарите бе!!!

Добави коментар

Водещи новини