Маринов: Водачите на тирове да спазват стриктно полицейските разпоредби

  • 17 декември 2018 19:08

  • 647
  • 2
Маринов: Водачите на тирове да спазват стриктно полицейските разпоредби
©

Заседание на националния щаб във връзка с усложнената зимна обстановка се проведе в Министерството на вътрешните работи, под ръководството на министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,.

В него участваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно, представители на АПИ, БАН, столична община, заместник-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев, директорите на ГДНП, ГДПБЗН и СДВР, заместник-директорът на ГДНП Гребенаров ,директорът на ОДМВР-София, както и представители на Центъра за аерокосмично наблюдение към МВР.

В рамките на заседанието бе направен анализ на ситуацията през вчерашния ден, бяха идентифицирани възникнали проблеми и причините за тях. Оценката е, че при условията на обилен снеговалеж и вятър на територията на цялата страна е създадена нужната организация за съсредоточаване на всички налични снегопочистващи машини и полицейски патрули, обясни министър Маринов.

По думите му част от създадените вчера проблеми са вследствие на несъобразилите се с пътните знаци водачи на ТИР-ове, които при навлизане в забранените участъци са аварирали.

Той припомни, че на 30 шофьори са наложени административни наказания - глоба от 300 лева и лишаване от право за управление на МПС за месец, заповед за принудителна административна мярка и спиране от движение на МПС до 3 месеца.

Вътрешният министър обърна специално внимание на поведението на шофьорите и припомни, че общественото очакване е в такива ситуации да се проявява толерантност на пътя и стриктно да се спазват указанията на знаците и на униформените. Фирмата, която се забави с почистването на АМ „Струма“ вчера, ще бъде санкционирана, допълни министър Аврамова.

По думите й вчера „бяха задействани всички екипи по снегопочистване и регулиране на движението, но изпуснахме момента за своевременното уведомяване на всички пътуващи по републиканските пътища за това, какво се случва по пътя и какви действия са предприети.

Тя допълни, че в бъдеще съвместните действия на институциите ще бъдат координирани, за да се постигне и по-навременна информираност на гражданите за усложнена пътна обстановка. На заседанието е взето и решение тежкотоварният трафик да бъде спиран при прогноза за тежка метеорологична обстановка, така че да не се забавя пак движението по този начин.

Последвайте канала на

Нора Виткова
647 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Тир-карнет

2018.12.17 | 20:05

2

Е митнически докомент-съпровождащ стоката-товара в товарния автомобил глупаци ТИР не означава камион а ДОКОМЕНТ!!!!!!!!!!!!
Тежкотоварен автомобил с допостима максоимална маса ДО 40 тона с РЕМАРКЕ ИЛИ ПОУРЕМАРКЕ.това е камион не ТИР

ХА ХА ХА ХА

2018.12.17 | 20:01

1

НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА

Добави коментар

Водещи новини