Прокуратурата разкри подробности за разбитата корупционна схема във Варненския затвор

  • 30 август 2018 13:36

  • 1278
  • 1
Прокуратурата разкри подробности за разбитата корупционна схема във Варненския затвор
© Pixabay

Прокуратурата разкри подробности във връзка с корупционната схема, и какво точно е представлявала тя, при която бе арестуван инспектор от варненския затвор.

Заедно с това е привлечен и още един обвиняем – лице, което в момента изтърпява наказание в затвора във Варна.

Лишеният от свобода действал като помагач на инспектора от варненския затвор, когото умишлено улеснявал в искането на подкуп от други изтърпяващи наказанията си лица. Парите били искани от инспектора, за да изготви становище, въз основа на което лишен от свобода да бъде преместен в затворническо общежитие, а други да бъдат изведени на работа. До момента инспекторът и другият помагач са задържани за срок до 72 часа с цел довеждането им пред съда днес, 30 август 2018 г.

Материалите по досъдебното производство са внесени във Варненския окръжен съд със съответните искания за определяне на мерки за процесуална принуда, съобщават от прокуратурата.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1278 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бенчо Бенчев

2018.08.30 | 15:24

1
Моите консултанти, Митьо Очите и Пейко Янков, честно разработиха благотворителния ни бизнес от импорт на "висококачествена паста". Ние издържахме БКП/БСП и Румен Радев години наред, а те за благодарност сега ни изоставиха. Но ние не се сърдим: за червената идея сме готови да внесем още тонове от латиноамериканската паста!

Добави коментар

Водещи новини