Задържаха под стража ученик за разпространение на дрога

  • 20 август 2018 16:09

  • 1815
  • 0
Задържаха под стража ученик за разпространение на дрога
©

Окръжен съд – Варна определи постоянна мярка „задържане под стража“ на 19-годишния Исидор И. Момчето е обвиняемо за това, че без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества във Варна.

Срещу него има още 3 висящи производства по същия член на Наказателния кодекс, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Варна.

При опит на органите на полицията за проверка на самоличността на Исидор по настоящето досъдебно производство, същия след поканване да съобщи, дали държи в себе си наркотични вещества избягал и се укрил.

Престъплението, в което е обвинен младежът, е тежко по смисъла на закона и предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 2 до 8 години и глоба от 5 000 до 20 000 лв.

Защитата на обвиняемия поиска по-лека мярка за неотклонение с мотива, че той има постоянен адрес и няма предишни осъждания.

Като разгледа събраните до момента гласни и писмени доказателства, протоколи от претърсвания и изземвания, съдът прецени че съществува обосновано подозрение Исидор И. да е съпричастен към деянието, в което е обвинен. Предвид характеристиката на действията му и високата обществена опасност, съдебният състав прецени, че е реална опасността лицето да укрие и да извърши друго деяние и определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд – Варна.

Веселина Спасова
1815 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини