Определиха съдия по делото срещу Дянков, Трайков и Прокопиев (снимки+видео)

  • 29 август 2017 12:12

  • 4735
  • 5
Определиха съдия по делото срещу Дянков, Трайков и Прокопиев (снимки+видео)
© Булфото

Определен е съдията по делото за продажбата на държавния дял в енергийното дружество EVN. Обвиняеми по него са бившите министри на финансите и енергетиката – Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи и Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, бизнесменът Иво Прокопиев и още трима души. Жребий реши случаят да се гледа от съдията от Софийския градски съд Костадинка Костадинова.

Заместник-предеседателят на Софийския градски съд Даниела Борисова обясни, че делото е с висока степен на сложност. Това е заради факта, че по него има шестима обвиняеми, 66 свидетели и 94 тома документи. Съдия Костадинка Костадинова има два месеца, за да насрочи дата, предаде БНР.



Вчера беше внесен и обвинителният акт по случая. Според него бившите министри на финансите и енергетиката в кабинета "Борисов" 1 Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи и Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, бизнесменът и акционер в инвестиционния посредник "Булброкърс" Иво Прокопиев, изпълнителният директор на дружеството Радослав Рачев и още двама души от фирмата – Любомир Евстатиев и Петър Василев, са обвинени в престъпление по служба. Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи е привлечен като обвиняем във връзка с приватизацията на остатъчните държавни дялове в едно от трите електроразпределителни дружества – "EVN - България". Самият Иво Прокопиев пък е определен от държавното обвинение като подбудител на престъпното деяние.

Обвинение за приватизацията на EVN получи и бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко. Изпълнителният директор на "Булброкърс" Радослав Рачев беше обвинен още през май 2016 година.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4735 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.09.01 | 14:02

5
Съд и за затвор за тия седесарски пикльовци, за които в БАН били"кухи академици", а пенсионерите са"ненаситни търтеи".

2017.08.31 | 12:15

4
Яваш яваш След още 10г я камилата я камиларя

2017.08.29 | 18:26

3
ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО ОТ ГРАНДИОЗНАТА КРАЖБА НА МИЛИАРДИ ОТ КТБ.
ПОЧЕРКЪТ НА ПУТИН!

2017.08.29 | 18:25

2
Притискане на политическите противници! А "нашите" от ГЕРбСП са на суджукова диета и на кафе с Цацаров в ЦУМ!

2017.08.29 | 18:25

1
отчитана на дейност

Добави коментар

Водещи новини