Пет години затвор очакват директорката - садист

  • 11 януари 2012 20:19

  • 10321
  • 11
Пет години затвор очакват директорката - садист
©

Обвинителният акт срещу бившата директорка на дом “Таню войвода” Весела Симеонова вече е в Районния съд, съобщи “Марица”.

Общо 32-ма свидетели са разпитани по казуса с обвинението за принудително заключване в медицинския изолатор на непълнолетни момичета. Показанията са на възпитатели, социални работници и възпитаници на социалното заведение.
През лятото на 2011 г. по жалби на три момичета прокуратурата образува преписка, месец по-късно спрямо Симеонова бе наложена мярка за неотклонение “парична гаранция” от 1000 лв., след като є бе повдигнато обвинение. Скандалът предизвика поредица от проверки на Агенцията за закрила на детето, Дирекция “Социално подпомагане” и община Асеновград.

Децата обаче не се отметнаха от твърденията си, че в сиропиталището е имало практика проблемни деца да се наказват със заключване в изолатора, по стаите или да мият тоалетни и коридори. Прокуратурата поиска и прилага вече към делото съдебнопсихиатрични експертизи на момичета, според които те са напълно вменяеми и няма причина показанията им да не се кредитират.

Весела Симеонова и до момента отказва да признае вината си. Това фигурира и в обвинителния акт. Тя огласи преди време версията, че такива заключвания са самоволни инициативи на част от персонала и дори подаде жалба срещу социален работник през декември 2011 година за заключване на момче с ментални усложнения в стаята му. Принудително отнемане на лична свобода за срок от повече от два дни, за такова обвинение асеновградската прокуратура се готви да иска ефективна присъда от над пет години, стана ясно вчера. Официална позиция на обвинението обаче ще има, когато делото вече бъде насрочено в асеновградския съд.

Междувременно от средата на декември Симеонова освободи директорския пост в “Таню войвода” след дисциплинарна заповед на кмета д-р Емил Караиванов. Аргументите в нея гласяха, че мярката е заради системно нарушаване на правата на детето.

Последвайте канала на

Десислава Станева
10321 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2015.04.06 | 18:21

11
ооооооооох на дяда да я пратят в моята килия
възмутената

2013.12.11 | 11:33

10
Уважаеми хора, моля когато не сте пили от извора да не коментирате! Тази жена заслужава не 5, а 25 години ефективна присъда. Жена, която е манипулативна, арогантна, подла, не обича децата и прилага извратени методи на възпитание, не уважава хората, с които работи, използва властта си за собствено облагодетелстване, самозабравила се, опиянена от властта, която й е подарена от ГЕРБ - според вас какво заслужава? Награда? Госпожата може и да става случайно за леглото, в което дълбоко се съмнявам. Това е все едно да преспиш със змия. За всичко може и да става, но за директор определено не!
Az

2013.12.11 | 10:55

9
Е то нашия съд убийците ги пускат почти веднага , даже и без гаранция понякога а пък тази цели 5 години за тези провинения ! Ако ги беше убила , а не заключила , досега да е на свобода ....

2013.12.11 | 10:55

8
доста секси изглежда за шефка на такъв дом ... Но тези обвинения са смешни, като съм чувал какви ужасии стават в други домове - или не смеят да я обвинят за сериозни неща и слагат само глупостите, или я ползват за изкупителна жертва. А в наказанието с труд не виждам нищо лошо - не е унизително, а доста възпитателно.
mimi

2013.12.11 | 10:55

7
Всеки трябва да получава наказание ако нарушава правилата.Защо не се казва какво са направили момичетата че да преценим всички по обективно.На мен ми звучи много тъпо цялата история
Людмил

2013.12.11 | 10:54

6
А за циганина арабин бежанец, изнасилил нашата студентка дали ще има 5 години затвор? Максим уби един човек, а другия остави в доживотна кома и получи условна присъда! Заключение: Когато не си удобен на някой получаваш затвор, а когато изнасилиш или убиеш човек - Условна!

2013.12.11 | 10:51

5
Хахахахаха,за малоумник убил майка си и брат си-4 години,за тая тука-5 години :):):):) Удри уьо не бой са-колелото на късмета :):):))
bg

2013.12.11 | 10:51

4
о,кей да ги остави да и се качат на главата хлапетата независимо момичета или момчета то поначало от домовете не излиза святно поколение това са погледнете реално престъпниците на БГ проститутките измета който ни представя и по света.Питам Ви как да постъпи след като са нарушили дисциплината значи нормално е да има някакво наказание а например значи мен са ме унижавали в казармата да мия спално да правя сапунка на коридорите дачистя wc и сега кои ще си получи последствията от това мое унижение-никой нито офицерите нито старшините нито и старите войници които ме унижаваха и това остави в мен следа но кой му пука за един като мен а тя госпожата била накарала някакви пикли да чистят тоалетните и сега 5 год.-СРАМ;СРАМ

2013.12.11 | 10:50

3
Каквато попара е надробила, такава ще сърба.
EMIL

2012.01.16 | 21:42

2
AZ E POZNAVAM I NEVQRVAM TOVA DA GO E NAPRAVILA TOVA E JENA KOQTO VINAGI E POMAGALA NA DECATA I E MISLILA DOBROT NA SQKOE EDNO DETE PRAVITE GRE6KA I TO GOLAMA

Добави коментар

Водещи новини