Прокуратурата иска Ивет Стайкова да не излиза от ареста

  • 04 юни 2024 12:01

  • 1064
  • 2
Прокуратурата иска Ивет Стайкова да не излиза от ареста
© Булфото

Прокуратурата настоява Ивет Стайкова да не излиза от ареста. От държавното обвинение съобщиха, че са протестирали вчерашното решение на съда, който пусна момичето под домашен арест.

От прокуратурата припомнят, че Стайкова е обвинена в умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин. Жертва на престъплението е баба ѝ - актрисата Виолета Донева.

Според обвинителния акт вечерта на 19 октомври 2022 г. Стайкова взела кухненски нож с дължина на острието 12 см. и нанесла 54 прободно-порезни рани в областта на главата и тялото на баба си.

Прокуратурата не е съгласна с довода на съда и смята, че има риск младото момиче да се укрие или да извърши престъпление.

Пуснаха под домашен арест Ивет Стайкова - подсъдима за убийството на актрисата Виолета Донева

Пак според държавното обвинение, ако е под домашен арест, Стайкова може да приема гости, които биха могли да я снабдят с наркотични вещества, с което опасността от извършване на престъпление става не хипотетична, а реална. 

Делото за убийството ще продължи на 3 септември, като до момента са разпитани всички свидетели и експерти.  

Адвокатите на Стайкова поискаха от съдебния състав да промени мярката ѝ от задържане под стража в по-лека. Техните доводи бяха, че тя е стояла прекалено дълго време в ареста, както и че е съдействала на съда в хода на процеса. Също така посочиха, че бабата и дядото на Ивет са съгласни домашният арест да се изпълнява в техния апартамент. От прокуратурата не се съгласиха, като изтъкнаха, че домашният арест с електронна гривна не е сигурна мярка.

Съдът се свърза с бабата на момичето, като тя е потвърдила думите на адвокатите на подсъдимата. Петчленният съдебен състав реши да промени най-тежката мярка за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека, но приравнена по сила - домашен арест с електронна гривна. Също така Стайкова ще трябва регулярно да бъде тествана за наркотици от полицията.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1064 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.04 | 14:57

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.06.04 | 13:21

1
така е в комундрелските родове, само изроди

Добави коментар

Водещи новини