Велчев не е съгласен да се криминализира пренасянето на бензин

  • 22 декември 2011 11:14

  • 1014
  • 3
Велчев не е съгласен да се криминализира пренасянето на бензин
©

Новаторската идея на премиера и вътрешния министър за криминализиране на пренасянето на бензин и други запалими течности в бутилки или туби не срещна одобрението на главния прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа видяха изход от кризата с палежите на автомобили именно в обявяването за престъпление на носенето на гориво в туби и бутилки. Преди седмица премиерът се оплака, че полицията задържа хора с бензин в бутилки, но всички обяснявали, че ще си палят печката или им е свършило горивото в колата.

Само преди ден министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа обяви пред депутатите от вътрешната парламентарна комисия, че МВР иска информация от „съответните бензиностанции, за да ни информират и да ни подават информация, свързана с лица, които пълнят подобни бутилки с горивни материали”.

Лансирането на идеята за криминализиране на носенето на горива в бутилки и туби преди седмица премиерът обясни с некачествения Наказателен кодекс. „Няма член в НК, по който да го обвиниш, трябва да го задържиш в момента на палеж, затова с вътрешния министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа коментирахме законодателни промени", обясни тогава премиерът.

Главният прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев обаче има съвсем различно мнение от това на Борисов и Цветанов. „Действащият Наказателен кодекс и методиките за разследване на палежите дават достатъчно възможности да се мине без това предложение”, каза Велчев преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

Между предложението на Борисов и реакцията на Велчев, полицията задържа трима души за палежи на автомобили в София, отбелязва бТВ. И тримата получиха обвинения без да са заловени по време на опожаряването на колите. След тези арести палежите в столицата намаляха, но не спряха.

Главният прокурор не отговори конкретно на въпроса защо палежите продължават и разследващите не постигат успех. „Не зная кои палежи имате предвид. Доколкото зная в последната нощ няма такива палежи. Знаете, че има и задържани лица”, посочи той.

Последвайте канала на

1014 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Аз

2015.07.01 | 10:57

3
Абе тия идиоти ли са? На същата логика и ползването на бензинови запалки трябва да се криминализира, а ползването на газови запалки, дезодоранти и газови бутилки трябва да се разглежда като съхранение и пренасяне на взривни вещества.
това някаква шега ли е?

2015.07.01 | 10:57

2
на същия принцип да вземем да криминализираме и носенето на пиличка за нокти в дамските чанти, че може на някоя да ѝ хрумне да намушка до смърт някого...

2011.12.22 | 17:44

1
TOVA E BEZPOMOSHNI SA

Добави коментар

Водещи новини