Борис Велчев: Престъпността е нараснала заради кризата

  • 17 декември 2011 12:23

  • 2159
  • 4
Борис Велчев: Престъпността е нараснала заради кризата
©

Престъпността е нараснала статистически заради финансовата криза.

Това обяви главният прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев в предаването "Годината" на Дарик. Според него обаче организираната престъпност е намаляла, за което свидетелстват и осъдителните присъди по дела срещу престъпни групи. Най-голямата забележка в европейските доклади беше именно неефективното правораздаване и по-конкретно осъдителните присъди по знаковите дела.

Велчев обаче заключи, че през последните години се наблюдава значително подобрение на тази тенденция.

"Това, което със сигурност мога да кажа е, че има една престъпност, която намаля и това е организираната престъпност. Казвам го с ясното съзнание за ироничния възторг, който едно такова изявление може да предизвика у вас, но факт е, че през последните няколко години има една устойчива тенденция за намаляване на организираната престъпност", коментира още главният прокурор.

По думите му, ако някой подходи обективно към оценката на организираната престъпност, ще види, че днес тя е много по-слаба, по-малко организирана, много по-малко явна и видима, отколкото е била преди години.

Велчев призна, че проблемът с организираната престъпност не е решен и че това е въпрос, който едва ли някога ще бъде окончателно изкоренен, но подчерта, че сега тази организирана престъпност няма потенциала, който е имала преди 5-10 години.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2159 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2011.12.17 | 16:14

4
До 30 % коледно намаление от www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си .
Хаха

2011.12.17 | 16:14

3
Престъпността не е нараснала заради кризата,а защото това правителство се грижи да сме на дъното на мизерията.Заможен човек не можеш да манипулираш.
Az

2011.12.17 | 16:14

2
Това изказване си е чиста демагогия и прах в очите на незрящите ! Храна за балъци и зомбирани герберисти и комунисти ! Реалността е съвсем друга ! Оправдателни присъди и натиск върху свидетели !
penis za gerb

2011.12.17 | 16:14

1
Кажи го това на мангала ЦЦ. А това за "организираната" престъпност е поредната уловка.Че те използват думата преднамерено манипулативно.За да извършиш престъпление трябва да го организираш,а ако сте двама,то значи сте "организирана престъпна група".Значи хванали Аасан и Хаасен да крадат железо от двора на некоя фирма и ето ви заловена организирана група.Смееехххх

Добави коментар

Водещи новини