Отрязаха достъпа до пари на тримата сирийци, обвинени в тероризъм

  • 03 август 2016 13:13

  • 1755
  • 0
Отрязаха достъпа до пари на тримата сирийци, обвинени в тероризъм
© Булфото Архив

Тримата сирийци у нас получиха забрана за предоставяне на финансови средства и активи и на икономически ресурси. Срещу тях се води назаказателно производство за тероризъм и/или финансирането му, за набиране на хора с цел извършване на тероризъм, както и за излизане или влизане през границата на страната и незаконно пребиваване.

Става въпрос за Алмоаммад Абдулхамид, Ал Абдалах Фади и Ал Фанди. По предложение на главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, кабинетът одобри включването и на тримата в Списъка на физическите лица, юридическите лица, групите и организациите, спрямо които се прилагат мерките по Закона за мерките срещу тероризма.

Преди ден пъртово у нас дело за тероризъм не успя да тръгне. Специализираният съд го върна обратно на прокуратура, след като стана ясно, че тримата обвинени са получили превода на обвинителния акт твърде късно. Сирийците са заподозряни в опит да се присъединят към терористичните организации ИДИЛ и "Мюсюлмански братя".

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1755 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини