Разпределят делото срещу отказа на съда да регистрира ДОСТ

  • 18 юли 2016 06:40

  • 1195
  • 1
Разпределят делото срещу отказа на съда да регистрира ДОСТ
© Булфото

Днес във Върховния касационен съд ще бъде разпределено делото срещу отказа на СГС да впише ПП "Демократи за отговорност, свобода и толерантност" (ДОСТ) в регистъра на политическите партии. Това ще стане публично чрез системата за случайно разпределение на дела.

На 15 юли във Върховния касационен съд чрез Софийския градски съд (СГС) е постъпила жалба от Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в - председател на ДОСТ срещу решението от 07.07.2016 г. на СГС по делото, с което съдът отказва вписване в регистъра на политическите партии на ДОСТ, уточняват от ВКС. На 8 юли Софийският градски съд отказа да регистрира партията на Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в - ДОСТ. Едни от основните мотиви на съда за отказа на регистрация са свързани с абревиатурата, която е турска дума и с преобладаващия брой учредители с турски имена.

До създаването на новата партия се стигна, след като на 24 декември миналата година, навръх 55-ия си рожден ден, тогавашният лидер на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в бе отстранен от поста и изключен от партията.

Местан заяви, че решението на СГС да откаже вписването на ДОСТ представлява брутален акт на ограничаване на конституционното право на свободно сдружаване на българските граждани.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1195 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
tuti-feuti

2016.07.19 | 23:58

1
Трябва да сме много ненормални, за да регистрираме ПП ДОСТ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини