Местан: Решението на съда е черна точка върху имиджа на България (видео)

  • 12 юли 2016 08:31

  • 6491
  • 28
Местан: Решението на съда е черна точка върху имиджа на България (видео)
© Булфото (архив)

По-убеден съм от всякога, че нашия нов политически проект е необходим на България. Атаките срещу нас доказват тази моя теза.

Това каза в сутрешния блок на БТВ лидерът на ДОСТ Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в. Решението на съда е черна точка върху имиджа на България. Мотивите са идиотски и смешни. И това не го казвам аз, а адвокат Михаил Екемджиев. Те са скандално неприемливи и потъпкват правата на българските граждани да се сдружават. При това на етническа основа, което е етническа дискриминация. Внесохме жалба във ВКС и вярваме, че ще получим регистрация. В България има редици други партии, чиито абревиатури са чужди думи. Ще дам за пример партия БАСТА, което е испанска дума. ДОСТ е персийска и турска, и българска дума. Заявявам отговорно, че няма да позволим и ще се противопоставим на опитите някой да се подиграва на езика, на който сме проговорили. Без значение дали е турски, български, цигански, иврит, закани се Местан.

Ние никога няма да направим компромис с нашите принципи. Ще защитаваме доблестно и смело правата на майчин език и правата на малцинствата. Това не ме прави лидер на религиозна партия. Българската Конституция съдържа текст, който забранява създаването на етнически партии. Законът обаче не дава ясна обосновка какво означава термина етническа партия. Ако приемем, че събирането на хора от един етнос в една партия я прави етническа, то тогава трябва да се разрешава регистрация на всички български партии, защото в тях е пълно с българи. Въпросът е защо Конституцията и законът не се прилагат еднакво към всички. Липсата на дефиниция предполага съдийски произвол, на който сме подложени. Няма етноси второ качество, няма езици второ качество. Искаме да представим реална алтернатива на оковите на империята ДПС. Тази империя се гради 26 години и ние търсим общи позиции с хората, които са разбрали, че тази партия не може да се промени отвътре, обясни Местан.

Сергей Станишев оглави листата за Европейски парламент, но обяви, че няма да става евродепутат. Той излъга другарите си в пратията и българското общество. Кабинетът на Пламен Орешарски падна заради тоталния провал на Станишев на евроизборите, а не заради вота на ДПС. Заслугата за свалянето на кабинета е на Станишев. Той се провали и трябваше да подаде оставка. Всичко това са основните причини за падането на кабинета, разкри лидерът на ДОСТ.

Ние политиците трябва да бъдем много внимателни, когато прибягваме до услугите на угодническата журналистика. Нека ме извинят всички честни журналисти в България. Тезата, че сближаването между Реджеп Ердоган и Владимир Путин прави ДОСТ излишна, е смешна и нереална. Както и да се развиват отношенията между Анкара и Москва, никой да промени тезата ми, че отношенията между НАТО и Русия трябва да се водят на базата на международното право. Както и да се развиват отношенията, моята теза е, че Русия е агресор, завърши Местан.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6491 28

Свързани новини

Коментари 28

Добави коментар
Нинджа

2016.07.14 | 10:45

24
Абе нямали някой Батман или Супермен да изчисти България от такива задници

2016.07.14 | 10:46

28
През 2010г го бяха открили..този батман.. наричаше се батбойко само че откак клекна пред доган върши некви други дейности..

2016.07.14 | 10:46

27
НАТОВСКИЯ ПАТРИОТ МЕСТАН

2016.07.14 | 10:46

26
г-н Местан отиди в Турция създаи си партия наречи я както си решиш и ако не ти разрешат вий срещу луната
Нинджа

2016.07.14 | 10:45

25
Махай се вече дърт педал
Българка

2016.07.14 | 10:45

23
Именно де, България. Дори името ти не е българско г-н Местан, та и на партията и съзнанието ти. Пиша най-голямата червена точка на БЪЛГАРИЯ за това, че ти отказва да имаш власт тук!
Гост

2016.07.14 | 10:45

22
Като искаш червена точка отиди и си направи партия в турция така спокоино ще си говориш и на турски пред избирателите . Хаиде побързаи че няма време !!!!!!!!!!!!!!!!!
България над всичко

2016.07.14 | 10:45

21
Смърт за предателя,смърт за търката подлога!
Трето-качествената слугинска

2016.07.14 | 10:45

20
Пасмина откъснато от майчината им родина на простак паша,картофения селяк бостанджийски,не може да запомни,че неговият етнос е от анадола с различни религии и култури-не съответващи и не съвместими със Българската конституция,която не е етнос като твоя,а е НАРОД ОТ Българска Нация!!!
Ама на Местан етноса

2016.07.14 | 10:45

19
Не са Народ а МЪРША!
България не се нуждае

2016.07.14 | 10:44

18
От малцинства и етноси които са дошли да си налагат техни езици,религии и култури различни от Бългатрската,защото ние Българите сме най-древният Народ на планетата,и който не иска да се съобразява с нейните Европейски ценности е длъжен да отиде в държава,която е съвместима с майчиният език на който искаш свободно да се изразяваш.

Добави коментар

Водещи новини