Цацаров: Проверката от европрокурори не е унижение

29 юни 2016 12:35

Цацаров: Проверката от европрокурори не е унижение
© Булфото
1497 1

Не може да се говори за унижение, а за нормално сътрудничество. Така главният прокурор коментира мисията на европрокурори, която започна в понеделник в прокуратурата.

Той заяви, че заедно с министъра на правосъдието ще настояват за промяна в клаузата за конфиденциалност. Ясно е, че ще има доклади, те трябва да са публични. Иначе работата на тези експерти ставала безсмислена, посочи Сотир Цацаров.

Делата, които ще бъдат проверявани, са избрани съгласувано - експертите са поискали разследвания, които са завършили с неуспех за прокуратурата, а обвинението е посочило дела, които са свързани с успехи, уточни Цацаров. За това и експертите са поискали делата "САПАРД", "Мавродийски" и "Борислав Гуцанов", а държавното обвинение им предоставя "Кирчо Киров", "ДАИ" и дело срещу пловдивска група за пране на пари.

Вчера с експертите говорихме за техники на разследване, техническа осигуреност, политически и медиен натиск върху магистрати, обясни главният прокурор, цитиран от БТА.

Константин Тодоров
1497 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.17 | 01:29

150615
Нищо чудно някой архив да пламне от електрическа повреда. И после да им предоставят за проверка дела за кражба на дъвки от бакалията.

Добави коментар

Водещи новини