Шефовете на ВКС и ВАС разкритикуваха промените в Закона за съдебната власт

  • 23 юни 2016 15:38

  • 906
  • 0
Шефовете на ВКС и ВАС разкритикуваха промените в Закона за съдебната власт
©

Измененията в Закона за съдебната власт се оказаха първата тема, по която началниците на двете върховни съдилища споделиха едно мнение. Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет и Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски настояват за корекции в някои текстове, за да се стигне до синхрон между самостоятелността на съдиите и отговорностите на ръководителите им, предаде бТВ.

Мотивите на двамата обаче, са различни.

„Представете си има избран председател, който има своя концепция, защитена тук, пред ВСС, която концепция обаче например не се споделя от Общото събрание. Как би могъл той да реализира своята административна и управленска политика, ако не може да го направи това и законът не му го позволява. Фактически, се стига до това да имаме изземване на функции без споделена отговорност. Нещо, което според мен, не е баланс”, каза председателят на ВКС Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет.

Колегата му от административния съд Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски допълни: „Ще има конфликт между решенията, които ще взема в качеството си на административен орган общото събрание, както и административният ръководител, който все още се води такъв”.

Той подчерта, че трябва да стане ясен моделът, по който ще работят съдилищата: „Или да премахнем въобще административните ръководители и да сложим един човек до 6 месеца на ротация и общото събрание да ръководи, или обратното. Трябва да изберем модела – хибриден модел е невъзможен”

И двамата подчертаха, че това е закон, който все пак е подготвен от Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Последвайте канала на

Десислава Станева
906 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини