Съдят счетоводителката на Ковачки за заплаха за убийство

  • 17 ноември 2011 12:54

  • 2423
  • 2
Съдят счетоводителката на Ковачки за заплаха за убийство
©

Срещу 42-годишната бизнес дама Радостина Димова тече съдебно дело за рекет и заплаха за убийство, пише “168 часа”. Дълги години тя е сред най-приближените хора на осъдения за далавери с ДДС Христо Ковачки, свидетелства и на делото с него.

Цели две години Димова е прокурист на Общинска банка. Назначена с личното одобрение на олигарха през 2005 година. След раздялата им покрай разплитането на грандиозната ДДС афера тя подхваща бизнес с костинбродския герой Йосиф Йосифов, разследван за убийството на Фатик и Иван Може.

Дамата трупа дългове и навлиза в кримисредите в средата на 2009 година. След това от върховете на бизнеса слиза на махленско ниво. През 2010 бизнесменът Пламен Спасов подава сигнал, че е изнудван от Радостина Димова, която настоява да й даде 1000 лв. Тя отправила и заплахи за живота на Спасов. На 23 февруари Димова е арестувана. В Ябланица Димов и Йосиф Йосифов въртят бензиностанция. Полицията тараши офиса им за фактури за машини, с които се източва бюджетът, твърди 168 часа.

Бизнес империята на Ковачки остава само спомен за измамницата на дребно. Тя започва при олигарха като обикновен счетоводител. Година по-късно става управител и съсобственик на едни от ключовите му дружества. Заедно с Борислав Герогиев “Атоменергоремонт тя управлява дружеството. В началото на 2008 Георгиев е убит пред дома си в “Люлин”. През 2005 Ковачки овладява Общинска банка и Димова е назначена като прокурист. Като такава тя тегли кредит от над четвърт милион от друга финансова институция.

С парите финансира поредната си придобивка - къща с двор в Банкя. През 2009 отношенията на Ковачки и Димова се захлаждат и тя е принудена да излезе от фирмите на олигарха. Това се случва малко преди старта на делото срещу него за източване на ДДС. Днес бизнесдамата не може да обслужва кредита си от четвърт милион. През юни частен съдебен изпълнител запорира сметките на фирмите и имотите й.

Novini.bg
2423 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Иванова

2011.11.19 | 23:00

2
я умирайте бе! Хахахаа ебати палячовците сте!!!!! Нямате си друга работа освен да пишете клюкарски статии и простотии за хората!!!!!
Боряна

2011.11.19 | 12:08

1
хаха АКАМ ВИ НА НОВИНИТЕ ! СЕРА ВИ НА САЙТА !

Добави коментар

Водещи новини