ДАНС: Ваньо Танов издал класифицирана информация за "Лукойл"

  • 17 ноември 2011 09:33

  • 1226
  • 0
ДАНС: Ваньо Танов издал класифицирана информация за "Лукойл"
©

Шефът на митниците ген. Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната е издал класифицирана информация, след като разкрил в общественото пространство колко трябва да са военновременните запаси от гориво, които да се съхраняват от “Лукойл”.

Това становище е изпратила Държавната агенция “Национална сигурност” (ДАНС) до прокуратурата, пише “Труд”.

Резултатът - образувано е дело за злоупотреба със секретна информация срещу неизвестен извършител.

Държавното обвинение бе сезирано от соцдепутатите Антон Кутев и Петър Курумбашев. Според двамата Танов е разкрил държавна тайна на 1 септември в ефира на БНТ с думите: “Ако говорим за резерва, също трябва да се знае, че “Лукойл Нефтохим” и “Лукойл България” трябва да поддържат определени военновременни запаси, които са около 8 милиона литра.” Изказването на шефа на митниците и до ден днешен стои качено и на сайта на електронния вестник “Митници”.

Кутев и Курумбашев бяха написали писмо до главния прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев с мнение, че има достатъчно данни за образуване на досъдебно производство срещу митничар № 1. Двамата депутати от левицата все още не са информирани от прокуратурата какво се случва с техния сигнал. Те имат среща в градската прокуратура на столицата в четвъртък.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1226 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини