Тръгват делата на "Лукойл" срещу Агенция "Митници"

  • 28 септември 2011 08:57

  • 782
  • 0
Тръгват делата на "Лукойл" срещу Агенция "Митници"
©

Софийският административен съд ще гледа двете дела на „Лукойл” срещу решението на Агенция „Митници” за отнемане на лиценза.

Делата са образувани са по жалба на „Лукойл Нефтохим България” срещу двете решения на шефа на митниците Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната за отнемане лиценза на данъчен склад Росенец и данъчен склад Бургас.

На 31 август съдът назначи съдебно-техническа експертиза и по двете дела. Тя трябва да изясни – имало ли е изобщо поставени измервателни уреди, които да свързват митниците с "Лукойл”, заради което беше отнет лицензът. Къде се намират те, колко са и за колко време са били поставени.

Експертизата е част от стратегията, която демонстрира "Лукойл" по време на делото, а именно, че ще иска да докаже, че не е имала нищо против да спази наредбата за поставяне на измервателните уреди, но заради мащабите на рафинерията, времето, което е било предвидено в закона, не й е стигнало. Обратната е тезата на митниците, която пък представи данни за всички останали, които е трябвало да се лицензират по маниера на "Лукойл", и които са успели да се вместят в сроковете.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
782 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини