Христо Иванов: Когато прочетох евродоклада за Румъния, изпитах завист и срам

  • 27 януари 2016 17:28

  • 3828
  • 8
Христо Иванов: Когато прочетох евродоклада за Румъния, изпитах завист и срам
©

Не съм имал никакви съмнения, че ще бъда посочен като виновник за негативите в евродоклада. Аз не бях този, който правеше скандалите, а този, който критикуваше. Това каза бившият министър на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Проблемът на България не е, че не е бил внесен навреме законопроектът за съдебната власт. В евродоклада оценката за работата ми е позитивна. През цялото време имаше опити да се подмени темата за съдебната реформа. Аз съм на мнението, че без ясна обосновка какво трябва да се промени, щяха да са престъпление към българската правна система. Сега чувам, че ще премахваме формализма - прекрасно. Но при тези ниски нива на доверие в прокуратурата, доколко сме готови, като общество, да дадем повече власт на магистратите?“, пита Иванов.

„Докладът е вежлив, бюрократичен и безпристрастен. Той казва, че в България резултатна воля за борба с корупцията няма. А това ни трябва, за да ни приемат в Шенген. Съдебната реформа може да се подмени, но ние ако не погледнем в раната - корупция по високите етажи на властта, няма да отговорим на очакванията. В доклада скандалите в СГС са намерили място. В СГС има съмнения за организирана престъпна схема и за това бяхме предупредени от ЕК“, посочи Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Той попита: „Кой ще повярва на Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, след като цяла година опонираше на реформите в правосъдието. Това също е в доклада“.
По думите му Брюксел очаква конкретни резултати по разследвания. „Никой не пожела да разследва корупцията в СГС. да се разплете чорапа на корупцията в правосъдието“.

Когато прочетох суперлативите в евродоклада за Румъния, изпитах завист и срам, призна Иванов. „Не смятам, че съм имал лична грешка. От самото начало беше ясно, че тези, които наистина искаме да има борба с корупцията ще бъдем малцинство и ще има атаки срещу нас“.

Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския коментира и сагата с писмото за „Химко“, което той бил скрил. Темата видимо ядоса бившия правосъден министър. „Вероятно ще се видим в съда с хората, които го твърдят. Става дума за две различни писма. Писмото не е било крито. То никога не е стигало до бюрото на министъра, който и да е той. Това е нов опит да ми се запуши устата“, посочи екс министърът.

„Същият господин е написал едно писмо, в което се оплаква от българския закон. Писмото, което е стигало до министерството е със съвсем различно съдържание и оплакванията в него са съвсем други. Това което е стигнало е работено по него от служители в министерството“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3828 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Х

2016.02.17 | 17:09

6
Достоен човек! Един от молкото честни! Още дълго ще го заливат с по.м.ия!

2016.02.17 | 17:10

8
Да сидеров, агент гоце, пеевски и всички тези с рублите.
Бегемот

2016.02.17 | 17:10

7
Да си виждал достоен некадърник да свърши работа?
Бибо

2016.02.17 | 17:09

4
Еми бегай в Румъния тогава,те като ги гледам румънците са цъфнали та вързали същите шошони като нас.Заплатите ли са им по-добри,безработни и бездомни ли си нямат ??? АБСОЛЮТНИ ДУДУЦИ КАТО НАС СА.

2016.02.17 | 17:09

5
Това е типичо мнение изградено от свинските медии. Спри с блиц.бг, алфа тв и т.н.
ККК

2016.02.17 | 17:08

1
Румъния за пример ха ха ха хаааа.И тия глупаци като нас от 24 000 000 станаха на 20 000 000 души.Тия за за пример какво не трябва да се прави,направо са най-великата сила.

2016.02.17 | 17:09

3
От твоята панелкаджиска гледна точка всички са зле, но не е така. Беднотията не ти дава да погледнеш по- далеч от носа си, а мисленето с какво да напълниш празния си корем е погълнало цялото ти време. И така си изтървал какво става по света и в Европа.
хх

2016.02.17 | 17:08

2
ругайте каквото и когото искате, но вижте немците какво пишат за нас. Дори снимката е наша !!! ht tp : / /w ww. n24. de/n24/Nachrichten/Politik/d/7975498/das-sind-europas-korrupteste-staaten. h tml

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини