Излязоха нова серия скандални записи за "опраскване" на магистрати (видео)

  • 09 ноември 2015 09:49

  • 5731
  • 5
Излязоха нова серия скандални записи за "опраскване" на магистрати (видео)
©

Бившият председател на Софийски градски съд Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в се е оплаквала на свои колеги, че заради скандала „Червеи” премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г притиска главния прокурор Сотир Цацаров да я подведе под отговорност. Той пък се опитва да угоди и на министър-председателя, но и на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, който се опитвал да спаси съдийката. Това се разбира от нова серия аудиозаписи, публикувани от сайта "Биволъ", съобщава БТВ.

Според медията, в тях се чуват гласовете на Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в и друга също отстранена съдийка – Румяна Ченалова. Чува се и мъжки глас. „Жоро Колев (председател на Върховния административен съд-б.р.) ми се обажда и казва: Тука (във Висшия съдебен съвет – б.р.) хората не искат да те отстраняват. Обаче, казва, аз съм много притеснен. Защото, казва, главният прокурор, ако не те отстраним, ще те привлече като обвиняема. И аз му казах: Жоро, действай, сговаряй ги хората, по-добре да ме отстранят. Просто да се свърши това нещо. Ти много добре знаеш, че Жоро и Бойко се познават и Жоро винаги може да го пита Бойко. С тая разлика, обаче, Жоро му е звънял на Бойко, Бойко не му е вдигнал. И сега, ако те днеска не ме отстранят, той ще ме привлече, което е още по-лошо. Тоест, по-добре да ме отстранят", казва „Янева”.

Тя описва и какво е чула по отношение на натиска върху главния прокурор: „Бойко е натиснал страшно много главния прокурор, направо го е подлудил. Сряда вечерта се вижда с главния прокурор и му казва да ме опраска”.

Сюжетът, който събира изпълнителна и съдебна власт, е свързан с разработката на ДАНС „Червеи” за търсене на пробив в информационната система на МВР, в рамките на която Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в беше дала разрешение за СРС-та много над максималния законов срок. От третата част на записите, публикувана вчера вечерта, става ясно, че Цацаров е обещал на Янева, че ако бъде установено нарушение, ще бъде обявено, че тя е била подведена.

Димитър Стоянов от сайта "Биволъ" обясни в ефира на БТВ, че записите са пристигнали през анонимната криптирана платформа "BalkanLeaks", като до момента Румяна Ченалова и Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски са потвърдили, че са водили разговори, макар да не са коментирали съдържанието им. Журналистът посочи, че ако записите са били манипулирани, е щяло да има реакция от замесените, докато към момента те предпочитат да мълчат.

Той коментира, че може би ставаме свидетели на битката на две лобита в управляващата партия. „Този разказ онагледява тоталитарния модел, по който действа нашето общество – натискът на изпълнителната власт над съдебната и колко е гъвкава съдебната власт, за да услужи на изпълнителната. Извън конкретната ситуация, виждаме един много ясен модел на не-независима съдебна власт”, подчерта Стоянов.

Той отбеляза, че по отношение на делото срещу Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в „се носи мълва”, че оправдателната й присъда вече е написана.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5731 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Оле

2015.12.08 | 14:21

5
Това не е " Бивол" , а "Шехеразада" !
СБОГОМ ТУРСКИ КУPBИ ОТ ГЕРБ

2015.12.08 | 14:21

4
Ало, Ваньо.....

2015.12.08 | 14:21

3
ТИКВАТА искал да " ОПРАСКА " съдии ?! ДОЛУ тоя негодник , докато не е опраскал всички българи и БЪЛГАРИЯ ! Бахти простака ! СО ВОЛЕН ! САМО АТАКА !

2015.12.07 | 17:10

2
Измишльотини !
Чичо Ви Дядко

2015.12.07 | 17:10

1
Гледали сме го тоя филм. Някой казал нещо за ББ друг за ЦЦ или ММ. Това не е сериозно. Или имаш човека, който обвиняваш да казва нещо или не. Сега остава да дойдат БСП и ДПС да ни спасяват като преди 2 години :))))

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини