Байрактаров за Сидеров: Някой го е страх, че е извършвал тежки престъпления

  • 28 октомври 2015 10:19

  • 3632
  • 4
Байрактаров за Сидеров: Някой го е страх, че е извършвал тежки престъпления
©

Тези прояви на хулигански действия от представители на "Атака" не са от вчера. Аз лично съм бил потърпевш - удрян съм с мегафон което се равнява на удар с парен чук. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров по време на обсъждане на проект за решение за създаването на Временна комисия по исканията на главния прокурор за даване на разрешения за възбуждане на наказателни преследвания срещу народните представители от "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и Десислав Чуколов.

Поставях въпроса няколко пъти, за първи път още пред служебния министър на вътрешните работи Йордан Бакалов. Този въпрос беше зададен и пред министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Ще припомня случаите с "извини се", блъскане на полицай – нямаше никаква реакция. Същият случай се повтаря един-два пъти в НАТФИЗ – нахлуване в собственост, възпрепятстване на учебния процес - нахлуване с добре оформени физически лица. Ще подкрепим създаването на комисията, но искаме и превантивни мерки, които да не допускат действия, очернящи институцията Народно събрание. Това е много по-важно, защото иначе винаги ще се намира кой да изпълнява такива грозни циркове.  Сега отвън пак са докарани една група заблудени хора, на които им се обяснява, че еди кой си ще бъде арестуван. Отделен е въпросът, че някой го е страх, че е извършвал тежки престъпления, подчерта Байрактаров.

На трибуната за реплика излезе депутатът от "Атака" Магдалена Ташева. Искам да се обърна към Патриотарския фронт. Много неподходящ оратор избрахте. Байрактаров е осъден за побой над жена, заяви тя.

Г-жо Ташева, България е правова държава. За разлика от Вас, аз съм научен да казвам истината и да спазвам закона. За да наречете един човек осъден, за което аз ще заведа дело срещу Вас, трябва да покажете влязла в сила присъда. Такава присъда няма – нещо повече, срещу въпросното лице, което цитирате, има няколко дела за клевета, отвърна Байрактаров.

На трибуната излезе депутатът от "Атака" Илиан Тодоров, който отвори папка с документи, като заяви, че това е решението на Бургаския окръжен съд, с което Байрактаров е осъден за побой.

Всеки е невинен до доказване до противното. Това е присъда на първа инстанция и е обжалвана. Когато покажете влязла в сила присъда, тогава можете да говорите, заяви отново Димитър Байрактаров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3632 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
qwe

2016.03.14 | 21:20

4
shta opravdaqt bairak.reformata e v palna sila!!!!!
asdf

2016.03.14 | 21:20

3
davai volene.kraino vreme e nqkoi da se opalchi na tazi mafiq kradci.

2016.03.14 | 21:20

2
Тоя на колко ракии е излязъл на трибуната ,да се излага !Няма ли уреди в това събрание и на пияндурниците да не се дава думата ,да не се излагат !
КОФТИ ЛОГИКА

2015.10.29 | 19:30

1
Значи си престъпник,само на първа инстанция?

Добави коментар

Водещи новини