Чиста режисура е записът с купуването на гласове за Росица Янакиева

  • 27 октомври 2011 18:47

  • 1279
  • 2
Чиста режисура е записът с купуването на гласове за Росица Янакиева
©

Записът за купуване на гласове в полза на Росица Янакиева в Перник е режисиран, съобщиха от предизборния й щаб, позовавайки се на информация от прокуратурата.

„Въобще не става въпрос за журналистическо разследване. Записът е направен от Ясен Миленов. Задържаният и той много добре се познават”, заяви прокурор Бисер Ковачки.

Служители на полицията съвместно с районната прокуратура започнаха проверка преди два дни след публикуван материал в пернишки сайт, в който бе обяснена схема за купуване на гласове и бе публикуват видеоматериал със скрита камера. В хода на разследването бе задържан 38-годишният С.В.– Джоката от Перник.

У него бе открит списък с 43 имена и ЕГН-та. Според държавното обвинение задържаният говори измислени неща. Списъкът пък бил на лица, направили адресна регистрация в ковачевското село Калище. Все още се установява дали има данни за престъпление.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1279 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2011.10.30 | 02:14

2
ДПС и БСП, начело с Първанов, тръгвали на щурм срещу управлението на ГЕРБ. Изгубили около 1 млрд. за две години. Нов заговор заплашва да дестабилизира страната. 400 000 гласа предлагал за продан лидерът на ДПС Ахмед Доган по време на политическите совалки в последните дни преди балотажа на 30 октомври. Според ДПС толкова бюлетини с кръстчета за Ивайло Калфин щели да осигурят короноването му на „Дондуков” 2. Това съобщиха за „Торнадо” източници от „Позитано” 20 и площад „Гарибалди”. В сметките на депесарите обаче влизало условието сегашният лидер на БСП Сергей Станишев да замине на почетна длъжност в Партията на европейските социалисти (ПЕС), а мястото му да заеме сегашният държавен глава Георги Първанов. През пролетта БСП и ДПС щели да атакуват кабинета „Борисов” с компромати до всички инстанции на ЕС и Вашингтон. Двете политически сили нямало да търсят трети съюзник, защото имали намерение да съставят сами кабинет и да разпределят властта в съотношение 2:1. Планът „Пролетта на недоволството 2012” щял да се реализира дори Плевнелиев да успее да пребори Калфин за президентския пост. Лидерите на ДПС и БСП били категорични, че повече не можели да търпят управлението на ГЕРБ, защото финансовите им загуби растели всеки ден. Те се изчислявали на около 1 млрд. лв. за последните 2 години от пропуснати вземания. Първият разговор за обсъждане на съвместни действия се провел миналата събота, в деня за размисъл, в резиденция „Бояна”. Ръководството на ГЕРБ обаче било в течение на тайните договорки. Във всички местни организации е обявена тотална мобилизация. В партията на Борисов се шегували, че се задавал изключително патриотичен вот в неделя. Паролата била възрожденският химн „Стани, стани, юнак балкански”. От щаба на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова се надявали, че договорките между ДПС и БСП ще изкарат и негласувалите на първия тур да отидат до урните. Българино - ще допуснем ли пак турчин да "разпределе парите ни" ,както направи Доган в Тройната ограбителница?????????

2011.10.28 | 20:45

1
ГЕРБ-Перник е срам и позор за Бойко Борисов, да ги изключи до един!

Добави коментар

Водещи новини