Кубинският посланик на крака при кметицата на Перник

  • 25 септември 2013 21:48

  • 1409
  • 1
Кубинският посланик на крака при кметицата на Перник
©

Извънредният и пълномощен посланик на Куба в България Нейно Превъзходителство  по посети Перник за среща с местната общественост. Дипломатката бе приета от кмета Росица Янакиева, която й връчи дар - реплика на печата на Цар Петър и се срещна с перничани в Двореца на културата.

„Младостта ми е свързана с Перник, тук учих черна металургия, но най-значимите ми впечатления са от хората - умни, с високо чувство за хумор, музикални, със силни емоции, но трябва да преодолеете песимистичното настроение", каза Н.П. Капоте. „Аз се чувствам полубългарка, благодарение на Перник", добави дипломатката.

Посланик Капоте призова перничани да подкрепят Декларацията за солидарност с Петимата, която международна кампания е в подкрепа на петима кубински мъже, осъдени несправедливо и излежаващи присъдите си в САЩ. Тази година е 15-та от обявяването на присъдите за Херардо Ернандес, Рене Гонсалес, Рамон Лабаниньо, Антонио Герреро и Фернандо Гонсалес - достойни кубински граждани, антитерористи, които изтърпяват в различни затвори на САЩ несправедлива присъда, постановена въпреки доказаната им невинност. Подписите към декларацията ще се изпратят на Обама.

Досега в света са събрани 1 милион подписи, а в България подкрепилите декларацията са 1000, допълни дипломатката.

Последвайте канала на

Novini.bg
1409 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
@

2013.09.26 | 09:02

1
Каква е тая снимка? Нали посланника е жена? Мнооого сте зле!

Добави коментар

Водещи новини