ВСС вика правосъдния министър

  • 02 юли 2015 13:42

  • 730
  • 0
ВСС вика правосъдния министър
©

По настояване на главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в Висшият съдебен съвет призова правосъдният министър Христо Иванов и заместникът му Андрей Янкулов да се явят на следващото му заседание и да кажат колко съдебни сгради ще останат без охрана и как ще се разреши проблема.

Изслушването по темата бе насрочено за днес, но на заседанието ВСС не дойде представител на правосъдното министерство. Министърът бил зает с делегация от Министерството на правосъдието на Бавария, заместникът му Янкулов бил в отпуск, а шефът на Главна дирекция „Охрана” Георги Жеков не се яви.

Проблемът бе поставен именно в писмо на Жеков до ВСС, че заради съкращения в правосъдното министерство без охрана ще останат 32 съдилища, 16 прокуратури и 2 окръжни следствени отдела. Днес главният секретар на ВСС Димитър Тончев докладва на ВСС обратното - Жеков го информирал, че няма да се стигне до сваляне на охраната от съдебни сгради, тъй като съкращенията били по-малки от очакваните.

Последвайте канала на

Десислава Станева
730 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини