До дни ще бъде назначена експертиза с международно участие за КТБ, обяви Цацаров (видео)

25 юни 2015 10:02

До дни ще бъде назначена експертиза с международно участие за КТБ, обяви Цацаров (видео)
© Булфото
1901 2

Разследването по случая КТБ продължава. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти преди заседанието на ВСС. До края на месеца се очаква да бъде назначена последната счетоводна експертиза.

Тази експертиза е аналитична и има за цел да изследва начина, по който е функционирала банката. В изготвянето й участват международни експерти, съобщи репортер на Novini.bg.

Тя се е забавила, тъй като е било нужно да бъде осигурено заплащане. Главният прокурор заяви, че няма никаква информация за делото за екстрадация на Цветан Василев в Сърбия. Няма да попречи на делото, ако той не бъде екстрадиран в България, ще се води задочно производство, каза Цацаров.

Той коментира и реформите в съдебната система. Цацаров подчерта, че трябва да има реформи в съдебната система и че той не е в конфликт с никой, но не е съгласен с предлагания подход. Не приемам подхода, по който се прави тази реформа - първо се изготви стратегия, после се подготви промени в конституцията, после се предложи законопроект. Аз смятам, че трябва паралелно с това да има изменение в НПК и ГПК.

Тъй като нито промените в конституцията, нито дадена стратегия ще определи продължителността на съдебния процес или дадено наказание. Хората не се интересуват колко членове имат ВСС, каза Цацаров. Той не е съгласен с предложението на на министър Иванов да бъде извършен одит на прокуратурата. За нас е важно оценката на хората и на ЕС, каза главният прокурор.

Нора Виткова
1901 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (2)

Добави коментар
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2015.06.25 | 14:01

158015
Заметоха следите на коалиция Бостан и сега ще имитират дейност.

2015.06.25 | 14:01

157894
tlusta svinka

Добави коментар