5 месеца строг затвор и принудително лечение за наркоман

  • 15 април 2015 16:13

  • 1565
  • 1
5 месеца строг затвор и принудително лечение за наркоман
©

Пет месеца затвор при строг режим даде съдът в Търново на 47-годишният Иван - Генерала за кражби на телефони от офиси на мобилен оператор в старопрестолния град. Генерала ще трябва да се подложи и на принудително лечение на зависимост от опиати в периода на наказанието. Според прокуратурата зависимостта е довела до личностни изменения.

Работата по кражбите започнала на 5 ноември м.г., след подаден сигнал от служител в търговски обект на ул. "Константин Паница", който установил, че един от изложените апарати на витрината липсва. Ден по-късно в районното бил получен втори сигнал за идентично престъпление. Този път изчезнал телефон от офис на ул. "Васил Левски" във Велико Търново. Общата стойност на двата апарата възлизала на 1125 лева.

Уликите сочели към Иван Генерала, който вече имал 21 криминални и съдебни регистрации за кражби, измама, присвояване, хулиганство и шофиране в нетрезво състояние. Изчезналите телефони били намерени в две други лица, които обяснили, че са ги закупили от задържания.

Генерала е считан за близък до подсъдимия по делото "Килърите" бизнесмен Георги Вълев и преди време имаше собствен бизнес с нощен клуб и казино във Велико Търново. През последните години обаче той се пропил и друсал с медикаменти след тежка черепно-мозъчна травма.

След като бил арестуван на 11 ноември м.г. му била наложена постоянна мярка "задържане под стража" и е бил лекуван в ареста, казаха запознати. Сега бил значително по-спокоен и се съгласил на споразумение с прокуратурата.

Последвайте канала на

1565 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Volen

2015.04.16 | 22:30

1
glasuvayte za ataka i nqma da e taka

Добави коментар

Водещи новини