Изборът на Лозан Панов е победа на статуквото, смята Безлов

  • 30 януари 2015 10:36

  • 1715
  • 1
Изборът на Лозан Панов е победа на статуквото, смята Безлов
©

Изборът на Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет за председател на ВКС е победа на статуквото и на хората. Това каза пред Радио „Фокус“ Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Според него по време на избора за председател на ВКС е проличало разделение във ВСС. „Статуквото т.е. хората, които са във Висшия съдебен съвет, избрани по политическата квота както се твърди, предпочитаха да гласуват „срещу“ Панова и „за“ новия председател. Обратно - съдийската гилдия, според мен преобладаващо в София, т.е. Софийски градски съд, Софийски апелативен съд и съдии от Върховния касационен съд, предпочитаха Панова“, коментира Тихомир Безлов.

Анализаторът допълни, че продължава да се запазва цялостният модел, което означава оправдателност спрямо политическите елити. Според него съдебната система трябва да си върне доверието на обществото, защото в момента тя е капсулирана. „Цялата съдебна система е обрасла с обвивка от адвокати, които се опитват на всяка цена да запазят дохода си, спасявайки престъпници много често. На практика се оказва, че единствените, които са в затворите не могат да си купят защита“, посочи Безлов.

Последвайте канала на

1715 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
211

2015.07.13 | 11:41

1
БЕЗЛОВ БЕЗЛОВ, поредното соросоидно плямпало. ако има понятие за куха лейка в мъжки род ей това си ти. измекяр за еврейски стотинки

Добави коментар

Водещи новини