Съдия от ВСС: Ченалова ни излъга

  • 12 декември 2014 07:53

  • 7496
  • 4
Съдия от ВСС: Ченалова ни излъга
©

Нерешаваните навреме проблеми в съдебната система сега ни настигат като лавина. Със сигурност има съдии, които не си вършат добре работата. ВСС има отговорност в случаи с конкретни данни за злоупотреби истината да бъде показана и да има наказания. Това каза членът на ВСС съдия Калин Калпакчиев в сутрешния блок на БТВ.

Проблемите, които постави френският посланик са известни и на нас. След твърденията му са назначени много проверки, които следващата седмица ще дадат резултат. Магистратът посочи, че когато на един проблем се добави международна окраска той добива по-голяма сила. "ВСС трябва да даде качествена оценка на случая и към съдията да се предприемат справедливи действия", смята Калпакчиев.

Той призна, че има проблеми и по други случа не само със съдия Ченалова. Но отбеляза, че вече се взимат мерки.

В конкретния случай на съдия Румяна Ченалова аз бях на изслушването. Тя изложи своята гледна точка. Тя не се изказа достатъчно убедително. Посочи, че не познава синдика, но това не е така. Има дисциплинарно производство, образувано срещу нея от времето, когато е била адвокат. Тази проверка е свързана с делото по САПАРД. Важното е в този случай да се действа добросъвестно и обстойно, за да се разкрие цялата истина. Убеден съм, че този път ВСС ще си свърши работата, защото е под натиск. Той посочи, че е добре да се оказва натиск върху ВСС, за да си върши работата. 

Странно е, че в официалната позиция на СГС е в подкрепа на твърденията на съдия Ченалова, а ние от ВСС още не сме установили дали твърденията са факти. Това е притеснително, отбеляза той.

Случайното разпределение на дела е много важно, за да се избегне корупция, софтуерът трябва да бъде много добър. Калпакчиев посочи, че има софтуерът има пробойни. Според него той трябва да бъде незабавно. Няма доверие и в хората, които работят с този софтуер. ВСС си върши работата, колкото може. Въпросът с оставката на ръководството на ВСС трябва да е по индивидуална преценка. Аз съм избран от съдийските среди, не от парламента.

Мая Йорданова
7496 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
баба гицка

2015.07.30 | 15:08

4
кога ще има осъден съдия, адвокат, политик - ЛЪЖЕЦ ОБЛЕЧЕН ВЪВ ВЛАСТ

2015.01.22 | 15:23

2
РАДАН ДА ПОДАВА ОСТАВКА, МОСКОВ СЪЩО.

2015.02.17 | 09:45

3
Хвърлиха камък в блатото и жабите вкупом се разкрякаха, пазят си тинята в която виреят !

2015.01.22 | 09:07

1
I ZASHTO DA PODAVAT OSTAVKA????????????? ZASHTOTO GO ISKAT URODLIVITE KOMUNISTI,PERVEZNITE ATAKISTI ILI MAZNITE PRODAJNI KORUMPIRANI POMAZI???????????? ZABRAVIHTE LI CHE IZGUBIHTE IZBORITE URODI??????????????? SPRETE DA STABILIZIRATE DARJAVATA, ZASHTOTO NARODA S KAMANI STE VI BIE. OSTAVKA ISKALI PRODAJNIZITE NA BALGARIA. NARODA SHTE VI DATE OSTAVKI, NO TOZI PAT SHTE BADAT VASHTE.

Добави коментар

Водещи новини