Съден чиновник представил документ за чисто съдебно минало

  • 08 април 2014 14:40

  • 1249
  • 0
Съден чиновник представил документ за чисто съдебно минало
© Getty Images/Guliver

Новоназначен началник в Агенцията по храните, срещу когото е водено дело, е представил документ за чисто съдебно минало. Става дума за ръководителя на отдел "Анализ на риска" в софийската областна дирекция Леонид Лавчев, който през 2010-а г. беше арестуван и съден за подкуп. За представения от него документ съобщи директорът на Агенцията по храните Пламен Моллов.

Сигнал за случая подаде преди няколко дни бившият земеделски министър Мирослав Найденов, който припомни, че в неговия мандат млекопреработватели са давали срещу Лавчев показания за изнудване и рекет. Тогава Хасковският окръжен съд постанови седем години затвор за Леонид Лавчев. Той обаче обжалва присъдата и през 2011-а г. Пловдивският апелативен съд отмени първоинстанционното решение и върна делото за ново разглеждане, припомня БНР.

Директорът на Агенцията по храните Пламен Моллов коментира случая: "Ето ви свидетелство за съдимост на доктор Лавчев. Все още е валидно. Аз откъде да знам нещо, което някой друг знае. Аз мога да вярвам единствено на документите. На база на документите аз го назначавам по препоръка. Ако проверката установи, че има проблеми, ще бъде отстранен. Аз ви казах, той не е назначен за постоянно. Ако знаех, може би щях да забавя назначението, за да направя съответната проверка".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1249 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини