Куцкова: Желая делата на Цветанов да се гледат от съдиите, които не харесваше

  • 22 март 2014 10:49

  • 3025
  • 14
Куцкова: Желая делата на Цветанов да се гледат от съдиите, които не харесваше
©

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа е политикът с най-грубо и примитивно отношение към съдебната система и сега горчиво съжалява. Това заяви пред бТВ съдия Нели Куцкова.

По думите й всички политици трябва да минат през съда, за да разберат необходимостта от презумпцията за невинност.

Куцкова припомни, че силовият министър в правителството на ГЕРБ непрекъснато е давал становища по висящи дела.

"Ако съдът постановеше решение, което не отговаряше на очакванията, той започваше да плюе съда", каза съдията.

По думите й Цветанов е унижавал и прокурорите, като е обявявал кога даден обвинителен акт ще бъде внесен. Така се създавало впечатлението, че МВР е ведомството, което командва.

Бившият председател на Съюза на съдиите заяви, че не знае със сигурност дали е била подслушвана. Куцкова посочи, че тя казвала на Цветанов всичко в лицето и по време на предния кабинет - така и в ефир го попитала дали иска съдът да се поддава на внушенията на силните на деня и след като падне от власт.

"Желая му честен процес. Желая му неговите дела да се гледат от съдиите, които не харесваше", каза Нели Куцкова.

Нели Куцкова предпочете да не коментира казуса с шеметното кариерно израстване на прокурор Ася Петрова, която стана заместник на Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в и придружаваше Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа на дълга визита в САЩ. "Не познавам това момиче", каза съдията и посочи, че когато човек стане известен, за него започват да се говорят всякакви неща.

Магистратът заяви, че по време на целия преход е имало опити да се въздейства върху съдебната система и „със сигурност някой се е поддал". Политическият натиск ставал чрез председателите на съдилищата или чрез членове на Висшия съдебен съвет.

За уволнението на прокурор Камен Ситнилски от ВСС, съдията посочи, че "топката е в полето на съда", но случилото се е "безобразие" и "голям срам".

По думите на Куцкова, сегашният вътрешен министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола създавал впечатление на "по-умен и балансиран човек", но пък лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в разочаровал с атаките си срещу съда, който, според него изменил мярката на Октай Енимехмедов, защото нападнатият от него се казвал Ахмед. "Как се казва нападателят, питам аз", посочи Куцкова.

Свекървата на Нели Куцкова беше убита от апаши в дома си навръх Нова година. "Бог да прости тази жена, тя стана медийно известна заради мен", каза съдията и припомни, че има хиляди подобни случаи.

Семейството е упълномощило адвокат да следи разследването, самата Куцкова подчерта, че не иска да се меси. "Аз нямам основание да се съмнявам в колегите си", заяви съдията.

По думите й единият от убийците на свекървата й е бил приятел на съседско дете.

Последвайте канала на

Весела Найденова
3025 14

Коментари 14

Добави коментар

2014.03.25 | 20:20

14
Куцкова ли е Кучкова ли е да престане да лае.Да пускат ония двамата апапи от следствието да я навестят и нея като свекърва и.

2014.03.25 | 20:20

13
В България има КРИВОсъдна система !

2014.03.25 | 20:19

12
Аз пък искам съдиите да бъдат избрани на абсолютно случаен принцип, като ако има доказани връзки между Цветанов и определени съдии, те да не участват в "тегленето". ;)

2014.03.25 | 20:19

11
С това изказване потвърждавате,че сте пристрастни и съответно некоректни в решенията си,разбира се вероятно има и честни,работливи,отговорни хора сред вас,но надали са повече от 5%

2014.03.25 | 20:19

10
пълен Боклук и тая мърша - плюя ти на дипломата и образованието ма и ти ли взе някой лев да лаеш? Съдебната сисетма в българия е на ниво Конго дрисло
SS

2014.03.25 | 20:18

9
Безпристрастна съдебна система в България? Какво е това? Цветанов поне за това беше прав на 100%. Сума ти мърди има в тая система. А това куцо магаре на снимката да спре да се обажда като "черна" станция. Едно приказват, друго вършат. Това е една остаряла и закостеняла система като МВР-то. Разликата е че се потдържат едни други, а в МВР всеки гледа да прекара другия.
аrhar

2014.03.25 | 20:18

8
Илия Павлов , който заедно с Доган беше част от Мултигруп , си мислеше, че е гущер ... А се оказа, че е опашката на гущера ... Пита се следното в задачата : Кой всъщност е гущерът, който си откъсва опашката ?
аrhar

2014.03.25 | 20:17

7
Медиите на Доган и Д. Пеевски упорито разтваряха чадър над Пешо сумиста - това е факт, който всички ние видяхме ! Тогава се пита в задачата : Кои са 'поръчителите' , чиито поръчки са изпълнявали Пешо сумиста и др. килъри ? Да не забравяме, че докато Ася Петрова беше окръжен прокурор в Шумен, нейният шофьор / мир на праха му ! / беше заклан ! Защо медиите на Доган и Д. Пеевски премълчават този факт ? Или защото тук се крие коренът на злото ?
аrhar

2014.03.25 | 20:17

6
Ако Куцкова беше обективна, достойна и човек с морал, трябваше да си признае, че в последния негативен доклад на ЕК за съдебната система изрично бяха похвалени Цветанов и Ася Петрова за успехите им в делото ' Килърите ' , където Пешо сумиста и сие получиха доживотни присъди на две съдебни инстанции ...
аrhar

2014.03.25 | 20:16

5
То и как Куцкова да обича Цветанов ? Та нали точно Цветанов каза в ефир пред всички за връзката между Мирослава Тодорова, Бр. Аспарухов от кръга ' монтерей' и кредитния милионер на ДС Атанас Тилев ? Няма как мафията да се примири с тези неудобни за тях въпроси ! А защо Куцкова мълчи за триото Мирослава Тодорова - Бр. Аспарухов - Ат. Тилев ? Не е ли това 'бермудски триъгълник' ?

Добави коментар

Водещи новини