Цацаров: Поисках информация от Великотърновската прокуратура за Марков

  • 05 декември 2013 10:27

  • 1515
  • 1
Цацаров: Поисках информация от Великотърновската прокуратура за Марков
©

Главният прокурор Сотир Цацаров, който взе участие в заседанието на ВСС, коментира пред чакащите го журналисти казуса с разследването срещу отцепилия се от ГЕРБ депутат Георги Марков.

На въпрос за това, че едва ли не Прокуратурата, като част от някаква сделка, прекратява делото ден преди той да оповести, че става независим, главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в обясни: "Делото не се води срещу неизвестен, от 2004 година. След като стана известно, за какво е станало дума, поисках информация както от Великотърновската прокуратура, така и от Софийската градска прокуратура. Подредбата на фактите изглежда така: през 2004 година на лицето е съставен данъчен ревизионен акт за ДДС в размер на около 138 хил. лева. „Издаден е този акт, влиза в сила и толкова. Това става през 2004 година, като в данъчния период, за който става дума, не е внесено ДДС за 2002 – 2004 година”, допълни Цацаров.

По думите му, през 2010 година, един буден гражданин сигнализира МВР. Жалбата е изпратена на ГД „Национална полиция”. От там тя е препратена във Велико Търново. Разпредена е проверка, която да се извърши от компетентните органи: "НАП, Областна дирекция на полицията – Велико Търново. Проверката е извършвана в продължение на две години, до март 2012 година. Нормално ли е да имаш данъчен ревизионен акт 2004 година. През 2004 година никой, ако разбира се, счита, че положението е престъпление, да не прави каквото и да било, и 2010 година някой буден гражданин да сигнализира, МВР да се заеме със случая и да го проверява в продължение на 2 години. След това след 2 години проверка, през октомври 2012 година да го прати на Великотърновската прокуратура”, допълни Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

По думите му, е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Актът по-нататък показва, че Великотърновската прокуратура го е пратила на Софийската градска прокуратура с оглед на това, че е установено, че лицето има качеството на народен представител. Софийската градска прокуратура е прекратила разследването през септември и Апелативната прокуратура по разпореждане на Върховната прокуратура е извършила служебна проверка на това постановление през ноември и го е потвърдила, каза още Цацаров.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1515 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.12.07 | 19:46

1
Това е предупреждение,за тези,които мислят да напуснат Герб.Леле,какво е чудо в тази партия.Започвам да мисля ,дали има някой чист,без да е водил дела по повод свързан с пари.A,как мечтаехме през 2009.Наивни са вярващите.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини